Ambasada României la Budapesta a găzduit, la începutul acestei săptămâni, Adunarea Generală Ordinară a Consiliului de Administrație al Asociației „Cercul de Afaceri Româno – Maghiar” – RoCham. La evenimentul care l-a avut drept amfitrion pe E.S. Marius Lazurca, ambasadorul României la Budapesta au fost prezenți numeroși oameni de afaceri, intelectuali și diplomați din România și Ungaria, Aradul fiind reprezentat de Marin Cri­șan, președintele filialei arădene a Confederației Patrona­- tului Român.
„Mă bucur nespus că Filiala Judeţeană Arad a Confederaţiei Patronatul Român este membru fondator al RoCham, organizaţie care reunește câteva zeci de com­- panii interesate de piețele română și ungară, de oportunitățile oferite de acestea. Prezența la aceste evenimente de înaltă clasă şi ţinută, unde participă amba­- sadori ai diferitelor state, ne dă posibilitatea de a ne susţine în cadrul discuţiilor de grup punctele de vedere, poziţia noastra în ceea ce priveşte cooperarea economică dintre România şi Ungaria, dezvoltarea şi cooperarea economică transfrontalieră”, a declarat Marin Crişan.
Potrivit acestuia, prima întâlnire din suita seratelor RoCham organizate de Cercul de Afaceri Româno-Ungar s-a consumat în 6 martie și a adunat un număr important de participanți din lumea afacerilor, cea intelectuală și cea diplomatică. Serata găzduită de salonul de epocă al vicepreședintelui RoCham, Peter Kraft, a fost al patrulea eveniment public din trecutul recent. Următoarea serată RoCham este programată la începutul lunii aprilie și va fi găzduită de Ambasada României la Budapesta.
(L.Ș.)

Recomandările redacției