Patronii arădeni, încurajați să angajeze șomeri de peste 45 de ani

0
411

Piața muncii se confruntă cu lipsa mâinii de lucru, în diverse domenii însă, asta nu înseamnă că anumite categorii de persoane își găsesc ușor un serviciu.

Șomerii cu vârsta de peste 45 de ani sunt categoria care își găsește cel mai greu un loc de muncă, asta deși firmele sunt încurajate de stat prin subvenții să-i angajeze.

Autoritățile arădene semnalează din nou că angajatorii care angajează șomeri cu vârsta de peste 45 de ani sau persoane care mai au cinci ani până la îndeplinirea condițiilor de pensionare, pot beneficia de subvenții. În plus, trebuie avută în vedere și posibilitatea derulării muncii la domiciliu sau prin telemuncă, oferind astfel posibilitatea angajaților, indiferent de vârstă, să-și desfășoare activitatea în alt loc decât sediul angajatorului.

Persoanele interesate, fie angajatori, fie șomeri pot lua legătura cu reprezentanții Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Arad (AJOFM), pentru mai multe informații în acest sens.

Conform celor de AJOFM, în 10 luni ale anului 2019 au fost cuprinse în seria de măsuri active de pe piața muncii, un număr de 8.140 de persoane – fizice și juridice.

În 2019, în județul nostru au fost angajate aproape 500 de persoane trecute de vârsta de 45 de ani, iar angajarea lor s-a făcut în special prin stimularea angajatorilor, cu bani de la stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.