astra 1Patronul de la Astra Vagoane Călători este acuzat de un arădean că a pus stăpânire, în înţelegere cu Primăria, pe trotuarul din faţa fabricii. Mihai Bonţe, este un bunic de 50 de ani, care obişnuieşte să-şi plimbe nepoţelul de numai un an cu căruciorul, povesteşte că a fost nevoit să meargă pe drum, printre maşini, când a ajuns în dreptul fabricii de vagoane. Motivul? Angajaţii societăţii au montat mai multe rânduri de stâlpi pe trotuar, iar căruciorul nu încăpea printre ei. „Am obiceiul să mă plimb cu nepoţelul cu căruciorul, pentru a ajunge la parcul de la Lac. În data de 1 iunie, am constatat că nu pot trece cu căruciorul printre cei trei stâlpi puşi pe trotuar. Când am ajuns în dreptul primului rând de stâlpi, am fost nevoit să ocolesc pe şosea, printre maşini, pe o distanţă de aproximativ 200-250 de metri, până la urcare pe pod. Merg în fiecare sfârşit de săptămână cu nepoţelul în parc, pentru că în Grădişte nu avem nicăieri unde să mergem, să ne recreem, aşa că am fost foarte revoltat. Am chemat Poliţia Locală, care a trimis un echipaj. Au constatat că s-au pus stâlpii şi m-au sfătuit să fac o sesizare la Primărie, la camera 5. Pe 3 iunie am făcut sesizarea. Conform legii, ar fi trebuit să primesc un răspuns în 30 de zile. Nici până astăzi nu am primit un răspuns”, povesteşte bărbatul. Având în vedere că angajaţii Primăriei nu au respectat termenul legal de 30 de zile, arădeanul i-a luat la întrebări. Acesta povesteşte că i s-a răspuns că trebuie să aştepte nu 30 de zile, ci 45 de zile din momentul în care dosarul ajunge la funcţionarul căruia i-a fost repartizat. „Nimeni nu mi-a dat nicio şansă de câştig când a auzit că mă lupt cu domnul Blidar. Mi s-a spus că are trei elicoptere, televiziune, ziare, că nu e bine să mă pun cu el. Pe mine nu mă interesează toate aceste lucruri. Ştiu doar că sunt cetăţean al Aradului, îmi plătesc taxele şi impozitele la zi şi vreau să pot folosi trotuarul. Trebuie să ştiţi că nici atunci când merg la serviciu cu geanta diplomat în mână, nu încap cu tot cu geantă printre stâlpi. Nici femeile care trec cu plase nu pot merge mai departe fără să se oprească. Nu e normal aşa ceva”, mai povesteşte bărbatul.
Stâlpii au fost tăiaţi
În aceste condiţii, am încercat să obţinem un punct de vedere din partea Primăriei, dar am trimis câteva întrebări şi pe adresa fabricii de vagoane, pentru a afla care au fost motivele pentru care a fost blocat trotuarul, dacă există o autorizaţie de la Primărie pentru montarea stâlpilor şi când vor fi îndepărtaţi în condiţiile în care nu există o astfel de autorizaţie. Dacă angajaţii Primăriei ne-au răspuns cu puţin timp înainte de închiderea ediţiei, cei de la Astra Vagoane Călători au fost mult mai operativi. Nu numai că ne-au trimis un răspuns, dar ne-au informat şi că au tăiat stâlpii, lucru semnalat şi de Mihai Bonţe. „Vă comunicăm că trotuarul la care faceţi referire a fost construit pe un teren concesionat de societatea noastră şi pe cheltuiala exclusivă a lui Astra. Circulaţia pietonilor nu a fost împiedicată niciodată, dar avertismentele repetate precum şi plăcuţele de aver­tizare care interzic circulaţia bicicliştilor pe acest trotuar nu au dat rezultate. Astfel, am încercat să îngreunăm accesul bicicliştilor pe trotuar, fără să realizăm că afectăm într-o oarecare măsură şi trecerea cărucioarelor cu copii. După sesizarea pri­mită şi la noi, am dispus renunţarea la acei stâlpişori, astfel că trotuarul este liber. Sperăm că cetăţenii din Cartierul Grădişte vor înţelege că acest trotuar este exclusiv pentru pietoni şi nu pentru biciclişti”, se arată în răspunsul semnat de directorul general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie, Gheorghe Sîrbu.
La rândul său, Mihai Bonţe, confirmă că stâlpii au fost tăiaţi în cursul zilei de ieri, în urma demersurilor făcute de ziarul nostru. „Astăzi, la ora 10.30 dimi­nea­ţa, stâlpii erau acolo, iar la ora 15.20, când am ieşit din nou din casă, stâlpii erau tăiaţi”, a ţinut să precizeze bărbatul. Informaţia că stâlpii au fost tăiaţi ieri, este confirmată şi de reprezentanţii Primăriei. „În urma sesizărilor făcute de mai mulţi locuitori din cartierul Grădişte, astăzi, (n.r. ieri) au fost înlăturaţi stâlpii amplasaţi pe trotuarul de pe strada Petru Rareş la nr. 1-3, stâlpi care îngreunau accesul înspre şi dinspre pasaj al persoanelor cu cărucioare pentru copii şi al persoanelor cu dizabilităţi”, se arată în răspunsul trimis de Biroul de presă al Primăriei.

  • muresanu spune:

    De..ce sa-faci…Unii mai umbla si cu bicicletele.Nu toti au Mercedes-uri sau helicoptere! Propun ca d-l Blidar sa introduca o taxa de folosire a trotuarului de catre biciclisti. Asa ca la intrarea pe autostrazi. In felul acesta ar mai adauga ceva maruntis la averea domniei sale.Ce parere aveti stimati concetateni, biciclisti ori simpli conductori de carucioare?

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției