Ministerul Justiţiei a anunţat, luni seară, oficial, procurorii care şi-au depus candidatura pentru concursul privind ocuparea postului de şef al DNA.
Este vorba de Florentina Mirică – procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din ca­drul DNA, Cristian Lazăr – procuror şef adjunct la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului Ge­neral, Marius Iacob – procuror şef adjunct al DNA şi Elena Grecu – procuror şef serviciu în structura centrală a DNA.
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni dimineaţă, că procurorul-şef ce va urma la DNA va trebui să reorganizeze Direcţia în acord cu noile legi ale justiţiei.
„Procurorul şef care va veni va trebui să reorganizeze DNA în acord cu noile legi ale justiţiei pentru că nu poţi să mai ai un procuror de la parchetul de pe lângă judecătorie, ăla care spune să sus­- penzi deciziile CCR şi să-l pui procuror la DNA. S-a introdus o limită de vârstă. Va trebui să reorganizeze, să reaşeze DNA în parametrii competenţelor legale, constituţio­nale, să facă o evaluare ma­- nagerială şi atunci vom ve­dea”, a afirmat ministrul Jus­tiţiei, Tudorel Toader.
Funcţia de procuror şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată din această calitate printr-un decret emis pe 9 iulie de preşe­dintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale.
Potrivit MJ, selecţia pentru propunerea de şef al DNA se desfăşoară în perioada 9 – 30 iulie. 23 iulie a fost ultimul termen de înscriere a candidaturilor. În perioada 25 – 27 iulie candidaţii selectaţi urmează să susţină interviurile cu ministrul Justiţiei. Rezultatele selecţiei vor fi anunţate public pe data de 30 iulie.

Recomandările redacției