metoda

O grupare de infractori bulgari a tâlhărit zeci de români. Suspecţii le tăiau cauciucurile de la maşini, iar apoi furau bunurile din autoturisme.

Acţionau de ceva vreme în Timişoara şi Arad, dar şi în alte localităţi din vestul ţării. Este vorba de patru bărbaţi bulgari specializaţi în „metoda cauciucul”.

Aceştia îşi făceau veacul în parcările marilor magazine, înţepau rotile clienţilor, apoi aşteptau ca proprietarii să se întoarcă la maşini cu plasele de cumpărături.

Imediat, unul dintre bărbaţi îl abordă pe şofer şi îi atrăgea atenţia că are pană. În timp ce acesta se apuca să schimbe roată, cei patru dădeau atacul.

Indivizii profitau de faptul că şoferul, preocupat de operaţiunea de înlocuire a cauciucului, nu era atent, şi adeseori lasa portbagajul ori vreo portieră deschisă. Atunci pătrundeau în autoturism şi furau tot ce le cădea în mână, de la genţi până la laptopuri sau telefoane mobile şi  apoi dispăreau.

Gruparea a dat zeci de lovituri în ultimele luni, după aceeaşi metodă. Jefuitorii au intrat însă în vizorul poliţiştilor. Oamenii legii s-au pus la pândă şi  i-au urmărit un timp. Poliţiştii de Frontieră Arad, cei de la IPJ Arad, ajutaţi de lucrători SRI Arad, au pus la cale operaţiunea de prindere a celor patru. Ancheta este în curs de desfăşurare.

I-au încătuşat chiar când se pregăteau să fugă din ţară pe la vamă Nădlac, duminică seara, cu o maşină. Potrivit anchetatorilor, cei patru erau căutaţi în mai multe ţări din Europa, unde acţionaseră după aceeaşi metodă.

În România, înainte să se aciueze în zona de vest, atacatorii au făcut destule victime în Piteşti. Câţiva dintre cei jefuiţi i-au recunoscut din nişte fotografii pe cei patru tâlhari. Duminică noaptea, aceştia au fost transferaţi din Arad în judeţul Argeş pentru audieri.

Recomandările redacției