Patru greșeli majore care te îmbătrânesc înainte de vreme

0
193

Oamenii sunt dispuși să facă multe lucruri pentru a prelungi cât mai mult tinerețea însă, sunt puțini cei care conștientizează că, tocmai pentru aceasta, ar trebui să evite unele greșeli.
Sunt multe greșeli pe care le facem, însă unele dintre acestea își pun amprenta pe viața noastră. Iată câteva postate pe Dcmedical.ro:
1) Nu dormiți suficient. Din cauza asta, pielea începe să se rideze mai devreme. În parte, asta se întâmplă pentru că organismul eliberează mai mult cortizol, un „hormon al stresului”. El descompune colagenul care menține pielea netedă și elastică.
2) Fumați. Pe lângă faptul că vă creș­teți riscul de cancer și de alte boli cronice, pielea se va rida și se va îngălbeni mai repede. Fumatul reduce fluxul de sânge care transportă substanțe nutritive esenția- le precum oxigenul pe suprafața pielii și poate încetini producția de colagen din organism.
3) Nu vă hidratați pielea. Dacă pielea se usucă, devine mai rigidă și uscată, ca a unei persoane mai în vârstă. Spălați-vă pie­lea o dată sau de două ori pe zi. Folosiți produse de curățare fără alcool sau alte ingrediente care ar putea-o inflama, zgâria sau usca. Și beți multă apă, pentru că pie­lea se hi­dra­tează din interior și din exterior în același timp.
4) Vă încruntați. Când te încrunți, îți încrețești pielea de pe față, ceea ce, în timp, poate duce la apariția unor linii și, ulterior, a ridurilor. De fapt, orice expresie facială – în afară de zâmbet și de râs – pe care o aveți des poate fi o problemă. Folosiți cât de des ochelari de soare sau o pălărie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.