În dosarul mitei de la bac apar numele a trei licee din municipiu

1
189

 

mita bac

Cazul fostului inspector şcolar general adjunct Mihai Spânu, acuzat de corupţie, este, de departe, unul rezolvat.

Există informaţii – stenograme – că acesta ar fi constituit un întreg grup infracţional, din care făcea parte inclusiv profesoara de litere.

Potrivit unor stenograme publicate de pressalert.ro, în fraudarea examenului de Bacalaureat ar fi fost pomenite numele liceelor Textil, Agricol, de Arte şi Pedagogic. Potrivit sursei amintite, cea care l-a înregistrat pe inspectorul Spânu a fost profesoara Lavinia Biţ.

Profesoara a acceptat să poarte tehnică de înregistrare şi s-a dus în apartamentul în care era aşteptată de inspectorul şcolar generala adjunct care a anunţat-o: „Mă duc să vorbesc în seara asta. No, că io în seara asta vreau să rezolv. Ştii? Unde ţi-e lista?”. Atunci Spânu i-ar fi spus şi pe cine s-ar baza pentru fraudarea examenelor de la bacalaureat: „La Arte … aia zic … că tră’ să văd aicea, îmi găsesc … ori cu Stoenescu, cu Anca …nu ştii? Directoarea de la Agricol. … păi da, io mă duc în seara asta să rezolv. Îi dau tăt, semnu’, tăt şi nu mă … flendur pe acolo … stai să vedem: la Textil îi Lupei, Lupei îi preşedintă … aicea la Textil discut, am cu cine. Îs mai mulţi aicea. … Da. Şi aicea la Peda, iară am cu cine”. „No, fii atentă aicea! Asta-i foaia de examen. Da? Că tră să schimb semnu’ faţă de anu’ trecut, că deja-l ştiu prea mulţi acela. Pagina a treia sus”, se arată în stenograme.

Suspectul urma să se întâlnească cu evaluatorii din cele patru centre din Arad, ca să le înmâneze nişte pixuri speciale (despre care Glasul Aradului a scris), prevăzute şi cu sistem de ştergere, pentru ca la probele grilă şi la Matematică, corectorii să poată modifica greşelile, astfel încât să transforme unele lucrări slabe în lucrări de trecere sau de note mari.

Conform Mediafax, directorul Liceului Pedagogic din Arad, Sorin Haiduc, şi cel al Liceului Textil, Doina Stoica, afirmă că asocierea numelor acestor unităţi cu ancheta privind tentativa de fraudare a examenului de bacalaureat s-a făcut în mod eronat, iar niciun angajat sau elev al unităţilor respective nu sunt vizaţi de către anchetatori. Haiduc susţine că această confuzie „a pornit de la faptul că Liceul Pedagogic este centru zonal de evaluare la bacalaureat”.  Doina Stoica, spune  la rândul ei că nu are nicio informaţie de la anchetatori că angajaţi sau elevi ai unităţii vor fi audiaţi. În ceea ce o priveşte, Anca Stoenescu, directoarea Grupului Şcolar de Industrie Alimentară, susţine că a fost contactată de către Mihai Spânu, înainte ca acesta să fie reţinut, însă a „refuzat elegant” să se întâlnească cu el.

 

1 COMENTARIU

  1. În dosarul mitei de la bac LiNOLEUM comunica cu mana stanga pe Biblie sau pe Coran : Nu am acţionat la niciun ordin politic,am respectat legea .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.