Au trecut aproape patru luni de la asasinatul cu bombă al omului de afaceri arădean Ioan Crișan, iar vinovatul sau vinovații încă se plimbă liberi.
Ancheta în cazul uciderii omului de afaceri pare că stă pe loc, fără a fi identificat vreun suspect până în ziua de astăzi. Ba mai mult, în luna iunie, Șeful Poliției Române a venit într-o vizită la Arad, pentru a vedea motivul pentru care ancheta nu avansează, însă nu s-a aflat nimic concret. Au fost audiate toate persoanele din anturajul omului de afaceri incluzând familie și prieteni pentru a se stabili care putea fi motivul care să fi dus la asasinarea acestuia.
Până acum nu există nimic concret, doar presupuneri care s-ar putea, sau nu, să fie aproape de adevăr, alături de multe semne de întrebare. Una dintre cele mai discutate conspirații este legătura suspicioasă dintre Ioan Crișan și contrabanda de țigări.
Cu câteva zile înainte de asasinatul cu bombă, peste 600 de baxuri de țigări de contrabandă au fost confiscate, marfa fiind transportată cu un camion înmatriculat în județul Gorj. Șoferul a reușit să fugă. Însă a fost găsit după câteva zile bune. Încă nu se știe daca există legături concrete.
O altă ipoteză a mai fost cum că Ioan Crișan ar fi fost unul dintre denunțătorii dosarului Cocaina, de la malul mării. Acolo s-a capturat o cantitate mare de cocaină în valoare de 45 de milioane de euro, iar anchetatorii merg și pe această ipoteză, potrivit Antena3. Astfel, s-a mai vehiculat că omul de afaceri ar fi avut anumite camioane pe care le-ar fi pus la dispoziția șoferilor care transportau acele produse. Camioanele urmau să treacă pe la graniță, prin zona pe unde Ioan Crișan avea ferma, care era situată la 11 kilometri de Arad.

Reamintim faptul că Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad.
Electronist la bază, Crișan a dezvoltat un business în sectorul piscicol, înființând prima crescătorie de somn african din România, crescuți în bazine cu apă termală.
Acesta, a lucrat mai întâi ca electronist la Aeroportul din Arad, timp de 25 de ani, iar ulterior în transporturi. Pasiunea pentru pescuit l-a făcut însă să viziteze o crescătorie de somn african și să decidă că vrea să investească în acest business, înființând în acest sens firma Crimatex.
Bărbatul în vârstă de 67 de ani și-a pierdut viața în urma unui atentat cu bombă, în dimineața zilei de 29 mai, când acesta părăsea parcarea unui supermarket. Bărbatul se afla în mașina sa când, în momentul ieșirii acestuia din parcare, mașina a sărit în aer.

Recomandările redacției