bunuriPrincipalii suspecţi în mai multe cazuri de furt de produse electronice au fost traşi la răspundere.
Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Şiria  şi de la Secţia numărul 1 Poliţie Rurală Arad, au identificat doi bărbaţi în vârstă de 24 ani şi 33 ani, suspecţi în cazul unor furturi comise pe raza localităţii Şiria.
Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit că la sfârşitul anului trecut, în noaptea de 29/30 decembrie 2012, aceştia au pătruns prin efracţie în locuinţa unui bărbat de unde au sustras mai multe bunuri electronice, în va­loare de aproximativ 10.000 lei.
În urma extinderii cercetărilor, s-a stabilit că în cursul aceleiaşi luni, cei doi bărbaţi au sustras produse electronice din alte două locuinţe cât şi din incinta Bisericii Baptiste Şiria.
Cei doi suspecţi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă şi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Magistraţii au emis pe numele acestora, mandate de arestare pe o perioadă de 29 zile.
Ancheta în cazul celor doi nu s-a încheiat aici deoarece poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.
Şi părinţii mai multor minori au ajuns la sediul Postului de Poliţie Ghioroc pentru a afla ce isprăvi au făcut copii lor, totul după ce un bărbat din Arad,  a sesizat faptul că persoane necunoscute i-au sustras mai multe bunuri din locuinţa situată în satul Cuvin.
În urma cercetărilor, poliţiştii au reuşit depistarea principalilor suspecţi şi este vorba de patru adolescenţi cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani.
Poliţiştii au stabilit că în perioada septembrie 2012-ianuarie 2013, aceştia au pătruns, prin efracţie, în locuinţă, de unde au sustras mai multe obiecte de uz gospodăresc, un moped  şi produse electronice, cauzând un prejudiciu de aproximativ 4.500 lei.
Cei patru tineri sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, poliţiştii continuând cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a acestora.

Recomandările redacției