Patru modalități de a-ți maximiza spațiul din casă

0
180

Indiferent că locuiești într-o garsonieră sau ești nevoit să împarți apartamentul împreună cu fami­lia ta, există întotdeauna diferite modali­tăți de a maximiza spațiul mult dorit. Cu puțină creativitate îți poți rearanja mobilierul, corpurile de ilumi­nat și oglinzile, astfel încât să ai parte de confort și relaxare în propria locuință.
Iată patru modalități în care îți poti maximiza spațiul din casă
1. Adaugă oglinzi în camere
Un truc clasic de design interior pentru a face o cameră să arate și să se simtă mai mare este să adaugi o oglindă. Acest sfat pentru spații mici poate funcționa aproape oriunde în casa ta, indiferent de dimensiunea oglinzii. Joacă-te cu suprafețe care reflectă lumina în decorul din living, la intrare, dormitor sau chiar în bucătărie pentru a crea senzația de adâncime.
2. Vopsește pereții în culori deschise
Alegerea culorii potrivite pentru casa ta nu este o decizie ușor de luat, mai ales că există o gamă diversificată de nuanțe. Dar când vine vorba de spațiile mici, cel mai indicat este să alegi culori deschise deoarece și acestea reflectă mai mult lumina și fac încăperea să pară mai mare. Evită vopseaua întunecată și tapetul excesiv de îndrăzneț deoarece creează senzația de înghesuială și aglo­merare.
3. Folosește paturile supraetajate
A trăi în spații mici cu copii înseamnă o mulțime de provocări. De la depozita­rea jucăriilor până la birouri și rechizite, viața cu doi copii implică cumpărături duble pentru o singură cameră. O modali­tate eficientă de a crea spațiu în camera copiilor sunt paturile supraetajate. Astfel, reușești să economisești o bună par­te din spațiu pe care copiii îl pot folosi pentru joacă.
4. Utilizează rafturi pentru colțurile camerei
O altă idee benefică pentru spațiile mici este de a maximiza colțurile fiecărei camere! În loc să aranjezi biblioteca, biroul și alte piese de mobilier în centrul camerei, folosește colțurile și zonele înguste ale camerei pentru a crea senzația de spațiu deschis. Rafturile din colț sunt un truc inteligent de depozitare și de prezentare a obiectelor și plantelor de decor preferate.
Așadar, indiferent de dimensiunea lo­cuinței tale, poți crea cu ușurință senzația de spațiu mare. Tot ce ai nevoie e un strop de creativitate și curajul de a experimenta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.