Patru sute de arădeni au fost amendați pentru nepurtarea măștii de protecţie

0
399

În perioada minivacanței de Anul Nou (31 decembrie 2020-3 ianarie 2021), sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Arad, polițiștii arădeni, împreună cu jandarmii și polițiștii locali, au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului SARS- COV-2.

În cadrul acțiunilor desfășurate au fost legitimate 10.534 de persoane, verificate 373 de societăți comerciale, restaurante, terase, unităţi tip fast-food, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri și zone de agrement, gări, autogări precum și 81 de mijloace de transport în comun.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 434 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 31.450 de lei, dintre care 18, în valoare de 2.000 de lei, pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, iar celelalte pentru nepurtarea măștii de protecție.

Purtarea măștii de protecție este obligatorie în continuare şi în noul an, în toate spațiile publice. De asemenea, este interzisă circulația persoanelor în intervalul orar 23:00 – 05:00, cu câteva excepții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.