proPrimele lucrări în cadrul „Proiectului PRO-NET – Dezvoltarea unei reţele profesionale de aplicare a legii în România, Ungaria, Serbia şi Bulgaria, implicată în lupta împotriva  contrabandei şi contrafacerii de ţigări” debutează, astăzi, la Arad.
Proiectul a fost întocmit şi câştigat de către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Arad şi co-finanţat de Comisia Europeană (OLAF), în cadrul Programului HERCULE II.
La lucrările  ce se vor desfăşura timp de trei zile la Arad vor participa oficiali ai celor mai importante instituţii de aplicare a legii,  în acest domeniu, atât din ţară, cât şi din statele din sud-vestul Europei, implicate în lupta împotriva contrabandei şi contrafacerii de ţigarete.
„Proiectul IPJ Arad se înscrie în preocupările constante şi tradiţionale ale instituţiei, în ceea ce privesc activităţile specifice transfrontali­ere, şi dorește să reunească agenții de aplicare a legii și alte instituții implicate în prevenirea și combaterea contrabandei şi contrafacerii de ţigări, la granița de Sud-Vest a României cu două State Membre: Ungaria și Bulgaria și o țară candidată: Serbia. În acest context, PRO-NET abordează fenomenul extrem de complex al contrabandei şi contrafacerii de ţigări, ca infracțiuni specifice care afectează interesele financiare ale UE, și se concentrează pe modalitățile de a depăși lipsa sau o insuficienta comunicare între agențiile de aplicare a legii la nivel național și internațional, în zona de referință. Obiectivul general al proiectului este crearea unei reţele profesionale de aplicare a legii implicată în lupta împotriva contrabandei cu ţigări şi a contrafacerii într-o zonă de risc la graniţa de Sud-Vest a României”, precizează Poliţia.
Scopurile acestui proiect sunt de a facilita schimbului de informații, experiență și bune practici în prevenirea fraudei în detrimentul intereselor financiare ale Uniunii; creșterea expertizei celor implicați în lupta împotriva contrabandei cu ţigări şi a contrafacerii; facilitarea contactelor directe și a unei cooperări transfrontaliere îmbunătățită la nivelul experților din cadrul instituțiilor cu competențe în domeniu din zona țintă; cartografierea tendinţei actuale în lupta împotriva contrabandei cu ţigări şi a contrafacerii în cele patru ţări.
(D.D.)

  • A.Pop spune:

    In mod sigur, participantii vor fidusi in pietele din Arad, ca sa vada cum Politia inchide ochii (sau, sunt numai acoperiti cu euroi ?) la vanzarile de tigari de contrabanda „en gross” si „en detail”, ce se desfasoara acolo.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției