Patru tineri au returnat portofelul unui arădean

0
231

Luați cu multele treburi ale vieții de zi cu zi oamenii ajung să nu mai fie atenți uneori chiar la obiecte personale extrem de importante precum portofelele. Așa a pățit zilele trecute și un arădean din Micălaca ce, grăbit să achite niște gustări la o unitate din zona Podgoria și-a lăsat, probabil, portofelul pe pervazul respectivei unități.

După o vreme, un grup de patru tineri elevi arădeni – două fete și doi băieți: Andreea, Csila, Dejan și Csaba – oprindu-se la aceeași unitate l-au văzut și și-au dat seama că este uitat cineva. Au hotărât să vadă ce acte erau în el și după ce au descoperit buletinul omului au hotărât să i-l ducă… acasă. „Mergeam spre Centru dar am considerat că-i mai important să ducem actele omului ce le-a pierdut: avea acolo buletinul, carnetul de conducere și cardul de sănătate, acte importante însă bani nu erau“ a spus unul din băieți.

Din ce am aflat de la cei implicați, surpriza a venit când au ajuns la adresa omului. În primul rând au fost priviți cu neîncredere de vecinii din bloc unde au sunat – la adresa titularului actelor nefiind nimeni acasă. Fiind seară deja, lumea a deschis mai greu ușa unor necunoscuți.

Contactat telefonic de unul dintre vecini, păgubitul a fost la început extrem de… surprins și mai apoi tare bucuros, mulțumindu-le din suflet tinerilor pentru gestul lor deosebit. Nici nu-și dăduse seama că a uitat portofelul când își cumpărase ceva de mâncare.

O întâmplare deosebită tocmai prin… normalitatea ei și care spune multe despre adolescenții de azi, ce vor fi generația matură de mâine. (F.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.