Luați cu multele treburi ale vieții de zi cu zi oamenii ajung să nu mai fie atenți uneori chiar la obiecte personale extrem de importante precum portofelele. Așa a pățit zilele trecute și un arădean din Micălaca ce, grăbit să achite niște gustări la o unitate din zona Podgoria și-a lăsat, probabil, portofelul pe pervazul respectivei unități.

După o vreme, un grup de patru tineri elevi arădeni – două fete și doi băieți: Andreea, Csila, Dejan și Csaba – oprindu-se la aceeași unitate l-au văzut și și-au dat seama că este uitat cineva. Au hotărât să vadă ce acte erau în el și după ce au descoperit buletinul omului au hotărât să i-l ducă… acasă. „Mergeam spre Centru dar am considerat că-i mai important să ducem actele omului ce le-a pierdut: avea acolo buletinul, carnetul de conducere și cardul de sănătate, acte importante însă bani nu erau“ a spus unul din băieți.

Din ce am aflat de la cei implicați, surpriza a venit când au ajuns la adresa omului. În primul rând au fost priviți cu neîncredere de vecinii din bloc unde au sunat – la adresa titularului actelor nefiind nimeni acasă. Fiind seară deja, lumea a deschis mai greu ușa unor necunoscuți.

Contactat telefonic de unul dintre vecini, păgubitul a fost la început extrem de… surprins și mai apoi tare bucuros, mulțumindu-le din suflet tinerilor pentru gestul lor deosebit. Nici nu-și dăduse seama că a uitat portofelul când își cumpărase ceva de mâncare.

O întâmplare deosebită tocmai prin… normalitatea ei și care spune multe despre adolescenții de azi, ce vor fi generația matură de mâine. (F.B.)

Recomandările redacției