După etapa din acest week-end, competițiile fotbalistice interne iau o pauză de două săptămâni, generată de calendarul competițional al echipelor naționale. Cum UTA beneficiază de aportul a mulți jucători străini, în fiecare astfel de perioadă are în lot fotbaliști care sunt convocați la reprezentativele țărilor lor. Nici de data aceasta lucrurile nu stau altfel, Ilie Poenaru dezvăluind astăzi că, după partida cu Hermannstadt, patru elevi ai săi vor pleca în țările lor de origine, pe care le vor reprezenta cu naționalele de seniori. Este vorba desre Marko Vukcevic, Virgiliu Postolachi, Erjon Hoxhallari și Aly Abeid. Primii trei vor fi angrenați în meciurile din Liga Națiunilor în timp ce Aly va disputa meciuri amicale.

Marko Vukcevic va evolua cu echipa națională a statului Muntenegru, pe 23 septembrie în Bosnia și pe 16 septembrie, pe teren propriu, cu Finlanda. Așa cum știți, Muntenegru se află în aceeași grupă cu România (Divizia B, Grupa 3), însă echipa lui Vukcevici (locul 2 cu 7 punte), este mult mai aproape de obiectivul câștigării grupei, decât naționala noastră, care e ultima, cu 3 puncte. Din acest punct de vedere, meciul muntenegrenilor din Bosnia, este extrem de important.

Tot în Divizia B a competiției, în Grupa 2, este și naționala Albaniei, pentru care este convocat Erjon Hoxhallari. Fundașul stânga al UTA-ei și colegii săi vor da piept cu Israel în deplasare, pe 24 septembrie și cu Islanda acasă, pe 27 septembrie. Albania este ultima într-o grupă de doar trei echipe și, ar avea nevoie de victorie în ambele partide, pentru a câștiga grupa.

Virgiliu Postolachi și naționala Moldovei sunt în Grupa 1 a Diviziei D, ultima valorică, și urmează să dispute o partidă cu Letonia în deplasare, pe 22 septembrie și apoi un meci cu Liectenstein pe teren propriu, în 25 septembrie. Moldova e pe 2, la 5 puncte distanță de liderul Letonia, având șanse doar teoretice la primul loc.

În sfârșit, Mauritania, pentru care evoluează Aly Abeid, are în program două partide amicale, cu Benin și Congo, pe 24 respectiv 27 septembrie.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției