uavÎn anul universitar 2013-2014, Universitatea Aurel Vlaicu din Arad va avea 40 de studenţi care vor studia la universităţi din străinătate cu care UAV are încheiate acorduri bilaterale de colaborare. Bursele sunt finanţate prin programul european LPP ERASMUS, în condiţiile în care bugetul obţinut de UAV prin acest program este de 130.000 de euro, faţă de 90.000 de euro bugetul programului pentru anul deja încheiat. „Este un merit al universităţii în ansamblul ei, o recunoaştere a valorii academice a UAV, faptul că bugetul pentru anul universitar care urmează a crescut cu 40%. În egală măsură este meritul personalului universităţii, care s-a străduit fără preget la obţinerea acestui buget”, a spus Lizica Mihuţ, preşedintele Consiliului Academic al instituţiei arădene de învăţământ superior.
Universitatea Aurel Vlaicu se mândreşte cu faptul că îi îndeamnă pe studenţii săi să meargă, prin acest program, să studieze la universităţi din afara ţării, aceasta fiind văzută ca o posibilitate deosebită de a cunoaşte alte metode şi programe de studiu, alte medii universitare, academice şi culturale, rezultatul fiind o mult mai profundă şi mai aplicată înţelegere a fenomenului educaţional şi cultural, o mult mai mare deschidere spre lume, spre cunoaşterea şi înţelegerea tuturor fenomenelor şi factorilor care determină evoluţia societăţii în ansamblul său. „Îi îndemnăm pe studenţii noştri să meargă să studieze la universităţi din străinătate. Câştigul este al lor, dar şi al universităţii noastre. Nimeni nu are nimic de pierdut, dar toţi profităm din aceste schimburi de studenţi”, a spus Ramona Lile, rectorul UAV.
Din cei 40 de bursieri ERASMUS ai UAV, 21 au ales să studieze în Portugalia (la universităţi din Leiria, Coimbra, Algarve şi Porto), şapte au ales Spania (universităţile din Vigo şi Jaen), patru vor studia în Italia (la Udine şi Napoli), trei în Bulga­ria (la Sofia), câte doi în germania şi Franţa (la Deggendorf, respectiv Lille), şi unu în Cehia (la Ostrawa). Bursele vor fi în jur de 430 de euro pentru Portugalia, 500 de euro pentru Spania, 590 de euro pentru Franţa şi 320 de euro pentru Bulgaria.

Recomandările redacției