Patruzeci și doi de migranți ascunși în interiorul unui automarfar, descoperiți la frontieră

0
187

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II –Csanadpalota au depistat 42 persoane din Irak, Siria şi Insulele Comore care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunse în interiorul unui automarfar. În data de 21.08.2017, în jurul orei 07.30, la P.T.F Nadlac II – Csanadpalota s-a prezentat la ieşirea din ţară cetăţeanul turc Gulafer C., în vârstă de 44 de ani, la volanul unui automarfar, în care erau transportate materiale textile din Turcia cu destinația Germania.

În baza analizei de risc, polițiştii de frontieră la au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care au descoperit, ascunse în compartimentul marfă al autocamionului, 42 persoane – 25 bărbaţi, 11 femei şi 6 minori.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, Siria şi Insulele Comore, cu vârste cuprinse între 7 şi 57 de ani, majoritatea fiind solicitanți de azil în țara noastră. La cercetări, conducătorul auto a declarat că nu are cunoştinţă despre modul în care persoanele în cauză s-au ascuns în camion, pe timpul călătoriei el staţionând în mai multe parcări.

Totodată, persoanele ascunse au declarat că doreau să ajungă în Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă deoarece nu aveau o viză care să le permită acest lucru.  Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanelor ascunse acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar şoferului turc pentru trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

25 de irakieni opriți la frontieră

De asemnea, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat, în urma unei acțiuni pentru combaterea migrației ilegale, 25 cetățeni din  Irak, care au încercat să iasă ilegal din ţară, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen. În data de 22.08.2017, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmerie Arad, au desfășurat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență.  Astfel, în jurul orei 01.30, aceștia au observat pe direcţia localităţii de frontieră Nădlac mai multe persoane care se îndreptau spre teritoriul statului vecin, pe jos, prin culturile agricole.

Poliţiştii au intervenit cu operativitate, iar grupul, format din 25 de persoane, 6 bărbaţi, 3 femei şi 16 minori, a fost oprit în apropierea graniţei şi dus la sediul sectorului pentru cercetări.

Din primele verificări efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni irakieni, 9 adulţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 45 de ani și şaisprezece minori, cu vârste între 1 an şi 16 ani, toți solicitanţi de azil în ţara noastră. Cetățenii irakieni au declarat că intenționau să treacă fraudulos frontiera din România în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.