pirosȘoimii Pâncota a ținut linia unei organizări bune și a eficienței, trecând în liniște peste lunile de iarnă. Alb-negrii s-au despărțit în pauza dintre tur și retur de jucătorii Cozea, Fl. Rus și Borteș, iar lotul lui Dan Cuedan a fost completat cu alte trei nume – Copil. C. Rus și Vițu. Pîncotanii pleacă la drum cu obiectivul de a încheia campionatul pe locurile 1-5, dar sigur că ambiția îi duce la podium. Despre toate vorbim cu Pavel Piroş, preşedintele Şoimilor.
– Domnule Piroș, Șoimii Pâncota a fost printre puținele echipe peste care iarna a trecut în liniște.
– Pregătirea noastră de iarnă a decurs normal și e îmbucurător că acum, cu puțin timp înainte de prima etapă a returului, nu avem niciun jucător accidentat. Totul s-a desfășurat în condiții bune, echipa se prezintă bine după meciurile de verificare. Ultimul la Lipova, iar jucătorii au înțeles că obiectivul e foarte clar, locurile 1-5. Urmează să vedem ce strategie aplicăm acum, la începutul returului…
– A devenit ciudat ca o grupare să nu se confrunte cu probleme mari în județul Arad!
– Eu nu am simțit asta și nici clubul Șoimii Pâncota. Poate a contat managamentul bun aplicat, poate și drămuirea banilor, poate și seriozitatea de care s-a dat dovadă în cheltuirea banilor și a salariilor. S-a discutat totul și la nivelul primăriei, iar în ceea ce privește zvonurile care susțineau că nu vom continua, vă spun clar că suntem la zi cu salariile, nu s-a votat încă bugetul orașului, dar am făcut eforturi și le-am plătit. Avem promisiuni că maxim într-o lună va fi alocat și bugetul de care vorbeam, iar atunci lucrurile se schimbă.
– Două dintre achizițiile iernii, Copil și Rus, erau mari promisiuni la vremea junioratului.
– Am vrut să mai aducem un jucător de la Rapid București, dar clubul din Giulești e în insolvență și era mai greu. În ceea ce-i privește pe jucătorii nou-veniți, ei au venit nepregătiți, dar, pe parcurs, au dat dovadă de ambiție. Lucrurile merg spre bine.
– La nivel organizatoric s-a schimbat ceva?
– Am trecut la club de drept public – privat, denumirea completă este ASC Șoimii Pâncota, cu acționariat privat și Consiliul Local din Pâncota. S-a tot spus că eu din vară o să plec la alt club. Nu voi pleca la niciun alt club, având în vedere că sunt acționar aici! Dacă lucrurile vor evolua în sens nega­tiv, e o altă pro­blemă, dar eu vreau să rămân și să duc mai departe ce am început.
– Aveți parte de un debut greu, cu această incomodă Sănătatea Cluj.
– Facem deplasarea joi, meciul se joacă la Florești. Întâlnim o echipă imprevizibilă, care și-a păstrat mare parte din vechea formulă cu jucători experimentați, dar sperăm într-un rezultat bun. Fizic stăm foarte bine, rămâne să avem și șansă și noroc în alegerea primei echipe. E important cum pleci la drum. Dacă lucrurile merg bine, sper să ne respectăm blazonul și să ne clasăm unde ne e locul. De asemenea, în 2013 se împlinesc 75 de ani de activitate fotbalistică la Pâncota și vrem să organizăm o întreagă săptămână acestui eveniment. Vor fi meciuri de copii, juniori și vrem să avem alături jucători care au fost în trecut la Șoimii, incluzându-l aici și pe domnul primar Iosif Retter. Vom organiza totul fie când avem etapa liberă, fie după 1 iunie, când se termină campionatul.

Recomandările redacției