pirosGruparea din Podgorie a adus câteva piese grele în pauza de iarnă, începând cu doi jucători cu trecut recent în prima ligă – Cassian Maghici și Ramses Gado. Toate celelalte mutări au venit să consolideze un efectiv deja puternic, care a încheiat anul trecut pe locul al treilea, la numai trei puncte de liderul Național Sebiș și la unul singur de Cugir. Pavel Piroș, președintele Șoimilor, transmite răspicat că la Pîncota există doar dorința promovării.
– Domnule președinte, toate mutările iernii de la Șoimii Pâncota indică un singur gând pentru ce urmează de vineri încolo.
– Am făcut transferuri serioase, ne așteaptă un retur de campionat pe care mi-l doresc cât se poate de bun, atât fotbalistic cât și al performanței. Șoimii Pâncota are cel mai valoros lot, din toate punctele de vedere, are personalitate și jucători cu mare caracter. E imposibil să nu apară rezultatele. Poate pe multă lume miră să achiziționezi jucători de valoare; perioada de retur plus play-off înseamnă o cursă lungă. Fără jucători de valoare, clachezi.
– Deci obiectivul promovării e limpede.
– Într-o discuție purtată cu întreg colectivul, le-am explicat jucătorilor că nu e voie să existe în mintea lor și în niciunui om care ține cu Șoimii Pâncota altceva decât promovarea. Imnul cântă doar pentru locul 1. Am cerut seriozitate, să dea totul pe teren, astfel încât să ieșim învingători. Sunt create toate condițiile, salariile sunt la zi, au fost achitate cele aferente lunii ianuarie. Trebuie să le mulțumesc tuturor celor din Pâncota, începând cu domnul primar Iosif Retter, domnul viceprimar Pocrişer, domnul Monel Pîncotan, pentru tot ce s-a creat, pentru ajutor și sprijin. În ceea ce mă priveşte, am depus şi eu eforturi substanțiale. La noi, conducerea e formată din doi oameni, nu avem bani de directori sportivi și mulţi alții pe lângă echipă. Tot ce face conducerea e benevol, toți banii merg spre echipă.
– Primul pas, pe terenul celor de la Sănătatea Cluj.
– Sper că vom începe cu dreptul. Sănătatea nu trebuie neglijată, vezi cazul Sebișului, e poveste ieftină cea cu echipele învinse dinainte. Și Oșorheiul, Turda, Baia Mare, Cugir, Jucu, toate s-au întărit.
– Sunt așteptate derby-uri arădene și mai încinse!
– Doresc succes tuturor echipelor din Arad în încercarea de a face o figură frumoasă. Cel mai bun să câștige!
– Să ne așteptăm la un retur de foc, cum se spune?
– Eu spun că va fi un retur foarte puternic și mă refer în general, nu doar la meciurile echipelor arădene. Și mai spun că ar fi păcat ca din trei echipe din Arad să promoveze… Cugirul.

Recomandările redacției