cioncaPreşedintele interimar al PD-L Arad Iustin Cionca şi-a făcut cunoscută poziţia faţă de declaraţiile liderului PNL Arad, senatorul Ioan Cristina, şi ale lui Mihăiţă Calimente, deputat al aceluiaşi partid, declaraţii în care cei doi fruntaşi liberali „recunosc cu nonşalanţă” (potrivit lui Iustin Cionca), că în protocolul PSD-PNL de negociere a conducerilor instituţiilor deconcentrate a fost inclusă şi şefia Inspectoratului de Poliţie al judeţului Arad, act de o gravitate extremă în optica liderului democrat-liberal.
„Este un fapt fără pre­cedent şi deosebit de grav. Domnul Cristina nu reali­zea­ză cât de grave sunt afirma­ţiile sale. Nu este normală politizarea conducerilor instituţiilor de acest gen, cum ar fi Poliţia, Jandarmeria sau instituţii ale Justiţiei. Preşe­dintele Cristina recu­noaşte că este o greşeală introducerea şefiei Poliţiei Arad într-un protocol politic, dar spune că l-a semnat din neatenţie. Aşa cum necu­noaş­terea legii nu te exonerează de vină, şi în politică trebuie sancţionată neatenţia cu consecinţe de o asemenea gravitate, mai ales când vine din partea unui reprezentant al Aradului, senator în Cole­giul 2 se­natorial, iar activitatea sa po­litică şi legislativă produce efecte cu consecinţe directe asupra arădenilor. Pe aceas­tă cale vreau să le rea­min­tesc că PD-L nu a negociat niciodată astfel de funcţii: nici când a fost în alianţă cu PNL, în 2004-2006, nici cu PSD în 2009”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele interimar al PD-L Arad.
În aprecierile lui Iustin Cionca, declaraţiile liderului PNL Arad arată că adevărata preocupare a PNL şi PSD este, de fapt, împăr­ţirea funcţiilor. Legat de dezvăluirile celor doi liberali, Iustin Cionca aşteaptă ca premierul şi ministrul de Interne să-şi precizeze poziţiile. „Aştept reacţia premierului Ponta şi a ministrului de Interne când vor vedea declaraţiile liderilor PNL din Arad, că şefia Poliţiei este dezbătută şi decisă politic”, a mai spus Cionca.

Recomandările redacției