ineuPreşedintele PD-L Ineu, Sergiu Havaşi, critică bugetul oraşului care a fost votat zilele trecute de către consiliul local. Mai mult, acesta îi aduce grave acuze primarului Călin Abrudan despre care spune că se înfruptă din buget.
„Consilierii USL Ineu au votat Bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul în curs. Un buget așa-zis al orașului Ineu pentru că, în realitate este bugetul lui Călin Abrudan și a camarilei lui, din care aceștia se înfruptă, fără rețineri, pe față, în total dispreț față de cetățeni. Încă din 2004, în Ineu a fost înființată firma SC ECO INEU PHARE 2004 SA, cu scopul de a colecta gunoiul menajer din oraș, plus câteva comune. Prost administrată, această firmă a colectat mai mult pierderi. Ei bine, în loc să eficientizeze această firmă, primarul Abrudan a agățat încă o lipitoare pe bugetul Ineului, mult mai hulpavă, pe nume URBAN CONSERVED, firmă care se ocupă în principal cu suptul banilor de la Buget. Asta, deși Bugetul general al orașului este cu 15 miliarde de lei (vechi) mai mic decât cel din 2012. Adică, exact cât s-a gândit C. Abrudan să (-și) bage în «conservă» în 2013. Mai exact, 15,2 miliarde lei mascați sub formă de «venituri din exploatare». Dar, dărnicia primarului nu se oprește la acest „mizilic” de 15,2 miliarde pentru că îi mai dă 11,5 miliarde sub formă de cheltuieli de personal, din care doar indemnizația directorului este de 280 de milioane lei. Și, pentru că tot ni se promite ieșirea din criză, primarul Abrudan ține să facă un pas înainte și alocă pentru cadouri suma de 175 de milioane, tot la cheltuieli de personal. Minunile bugetare nu se opresc însă aici. Firma ECO INEU PHARE 2004 are un buget mult mai mic, dar numai la cheltuieli de personal – 7,6 miliarde de lei – pentru că, în compensație, primeste de la Primăria lui Abrudan 6,5 miliarde pentru tot felul de cheltuieli (70 de milioane pentru cheltuieli poștale), peste 10 miliarde pentru colectarea gunoiului din oraș și așa mai departe”, precizează Sergiu Havaşi, preşedintele PD-L Ineu.
În replică, primarul oraşului Ineu, Călin Abrudan, cataloghează atacurile venite dinspre PD-L ca aberaţii şi susţine că firma URBAN CONSERVED lucrează în Ineu fără comisioanele specifice firmelor apropiate PD-L. „Mă miră că mai are curaj, un aşa-zis doctorand, pe numele lui Sergiu Havaşi care nu e nimic altceva decât un consumator. Avem de plătit două miliarde de lei pe lună de pe urma guvernării Havaşi-Mehelean, din pricina creditelor luate şi de pe urma cărora nu se vede nimic. Colaborarea cu această firmă este una bună, iar contractele nu sunt cu dedicaţie şi cu şpăgile specifice PD-L. Ei aşa au lucrat când au condus Ineul. În ceea ce priveşte salariul de 280 de milioane al directorului de la ECO Ineu, acesta este pentru un an de zile şi este brut, în consecinţă salariul directoruluie este de 15,5 miliaone de lei vechi pe lună. Spre deosebire de acesta, fostul primar PD-L, Nicolae Mehelean avea 160 de milioane net pe lună. A şi fost depistat de către Corpul de Control al primului-ministru în cursul anului 2008. În ceea ce priveşte ECO Ineu, există anumite deficienţe. Faptul că gunoiul trebuie transportat în municipiul Arad, întrucât doar aici există groapă de gunoi autorizată. În aceste condiţii şi cheltuielile sunt mai mari. Eu am pus la dispoziţia tuturor consilierilor datele pe care le-au cerut vizavi de cifrele din buget, nu ca pe vremea lui Nicolae Mehelean când aşteptam câteva luni pentru a primi vreun răspuns la solicitările noastre. Jaful pe care l-au făcut cei de la PD-L în Ineu este cunoscut de locuitorii oraşului şi nu numai”, ne-a declarat Călin Abrudan.

Recomandările redacției