TARNOVAÎn jurul „cazului Farcaşiu”, primarul comunei Târnova, s-a lăsat o tăcere suspectă. „Raportul Corpului de Control al Primului Ministru a relevat 24 posibile fapte de natură penală, de la abuz în serviciu contra intereselor publice până la fals în înscrisuri. Raportul, deşi are doar caracter de informare, a fost transmis mai multor instituţii, inclusiv Prefecturii, Primăriei Târnova, Curţii de Conturi, ANAF şi Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Până acum, niciuna dintre instituţii nu s-a sesizat în mod oficial”, a afirmat Ioan Baciş, preşedintele PD-L Târnova. „În sfârşit, cetăţenii Târnovei vor înţelege de ce am cerut clarificări cu privire la situaţia patrimonială a comunei. Acest raport dovedeşte că noi, consilierii PD-L din Târnova, am fost şi suntem de bună credinţă faţă de cetăţeni, iar primarul a comis încă un abuz atunci când a încercat să dizolve Consiliul Local”, a declarat consilierul local Emilia Ignişca.
Conform Raportului de control al Guvernului României încheiat la începutul lunii octombrie 2013, au rezultat indicii privind săvârşirea unui număr de 24 fapte de natură penală, toate sub administraţia lui Florin Farcaşiu. Conform raportului, verificările efectuate de Corpul de control al primului ministru la Primăria Târ­nova şi autorităţile publice locale ale comunei, au scos în evidenţă neîndeplinirea sau îndeplinirea defectuoasă, de către primarul Florin Farcaşiu, a atribuţiilor prevă­zute de lege şi încălcarea de către acesta, în mod repetat, a unor norme imperative.
De asemenea, în raport se mai vorbeşte despre încălcarea prevederilor legale privind modul de înregistrare în evidenţa contabilă a primăriei a cheltuielilor efectuate, încălcarea privind achiziţia, recepţia şi plata unor lucrări de construcţie, precum şi utilizarea unor înscrisuri care conţineau date necorespunzătoare adevărului. Baciş a mai arătat un aviz de transport  „scris cu cerneală simpatică şi care poate mij­loci transportul a sute de metri cubi de lemn”. Normal că toate acestea sunt operaţiuni ilicite. În orice caz, la Târ­nova tensiunea este mare.
Gabriel Constantinescu

  • natalia alexandru spune:

    buna,
    trimite-ti si Curtea de Conturi la Tarnova;astia il termina pe Primar.
    Natalia

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției