Pe 15 ianuarie ar trebui să cunoaștem firmele ce vor termina construcția stadionului

0
387

2020 ar trebui să fie Anul Domnului, cel al finalizării după chinuri groaznice a Arenei „Francisc Neuman”. După ce a făcut recepția lucrărilor efectuate de firma Tehnodomus, ce a terminat stadionul în proporție de 70%, Primăria caută alți constructori dispuși să finalizeze obiectivul. În acest sens, în luna octombrie, s-a scos la licitație un calup important de lucrări, însă nimeni nu s-a arătat dispus să continue ceea ce a început Tehnodomus. Între timp, a fost finalizat și cel de-a doilea caiet de sarcini, iar de miercuri, 11 decembrie, ambele sunt pe SICAP, după cum urmează:
Lotul 1: Peluza Nord, Peluza Sud și Casa de bilete, Tribuna 2, dotări și echipamente, rezervor PSI, lucrări exterioare și curenți slabi – valoarea estimată fără TVA: 6.884.203,69 de lei (1.440.481 de euro)
Lotul 2: Tribuna 1 și corp de clădire adiacent (hotelul de 12 camere al arenei) – valoarea estimată fără TVA: 9.493.804,31 de lei (1.986.525 de euro).
Așadar, valoarea totală a lucrărilor ce mai trebuie efectuate este de 2.427.006 de euro + TVA, iar data limită de depunere a ofertelor este 15 ianuarie. Alte două săptămâni sunt destinate posibilelor contestații, așa că șantierul din Calea Aurel Vlaicu ar putea deveni din nou activ în februarie. Conform ultimelor declarații ale specialiștilor din Primărie, termenul de execuție al lucrărilor este de 4 luni de zile, iar asta înseamnă că UTA nu va termina, sub nicio formă, acest sezon de Liga a II-a pe noua arenă. Și nici sărbătorirea a 75 de ani de la nașterea celei mai titrate grupări din Provincie nu va avea loc acasă.
„Momentul istoric” al urcării pe SICAP al celor două caiete de sarcini a fost marcat prin aprinderea nocturnei în Calea Aurel Vlaicu. Iar europarlamentarul Gheorghe Falcă nu s-a putut abține să remarce pe Facebook: „UTA și noul stadion Francisc Neuman sunt pe drumul cel bun! Au fost făcute ultimele retușuri după montarea rulourilor pe toată suprafața de joc! Ce arenă frumoasă vom avea în curând!” Printre câteva feli­citări de complezență, fostul primar a avut parte de o grămadă de comentarii negative. Despre tupeu au vorbit majoritatea arădenilor, care nu înțeleg cum de Falcă încă mai pune la capitolul realizări o construcție demarată de mai bine de 5 ani de zile și încă nefinalizată. Și nu vorbim despre un stadion de 80 de mii de locuri, ci de unul de 11.500.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.