Pe drumurile județene s-au instituit restricții de circulație din cauza caniculei

0
209

restrictiiTemperaturile extreme înregistrate au impus restricții rutiere pe drumurile judeţene asfaltate. Restricțiile au intrat în vigoare de la finele săptămânii trecute și vor fi valabile pe toată perioada în care sunt în vigoare atenționări de cod galben sau cod portocaliu de caniculă.

Consiliul Judeţean a informat că a reintrat în vigoare Hotărârea CJA nr.153/ 08 iulie 2015, privind instituirea de restricţii temporare de circulaţie pe drumurile judeţene asfaltate. Potrivit avertizării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), sâmbătă şi duminică, în judeţele Arad, Bihor şi Satu Mare, temperaturile maxime vor atinge frecvent 37- 38 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Restricţiile temporare de circulaţie pe drumurile judeţene asfaltate din judeţ aflate în administrarea Consiliului Judeţean Arad sunt instituite între orele 10-20, pentru vehiculele cu o masă totală mai mare de 7,5 tone.

Restricţiile temporare de circulaţie instituite conform art.1 din hot. nr.153/ 08 iulie 2015, nu se aplică transporturilor de persoane şi de animale vii, transporturilor de produse perisabile de origine animală şi vegetală, transporturilor de apă îmbuteliată şi de produse provenite din activităţi agricole, vehiculelor care intervin în caz de forţă majoră, transporturilor funerare, de prim ajutor, de mărfuri sub temperatură controlată, transporturilor efectuate pentru tractări de vehicule avariate, pentru distribuţie de apă şi de hrană în zonele calamitate.

Consiliul Judeţean Arad asigură informarea utilizatorilor drumurilor publice asupra cărora sunt instituite restricţii temporare de circulaţie, prin afişarea pe site-ul propriu al Consiliului Judeţean Arad www.cjarad.ro a perioadei în care operează restricţia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.