Nu trece nici măcar o zi fără ca polițiștii de frontieră să nu aibă de-aface cu persoane care încearcă prin tot felul de moduri să treacă ilegal granița. Așadar, încă trei au făcut același lucru miercuri, în data de 15 ianuarie 2020, în jurul orei 21.00.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand – I.T.P.F. Oradea au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, trei persoane care se deplasau pe jos, pe câmp.

Întrucât acestea nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, polițiștii au mers pe urmele lor și i-au dus la sediul Sectorului P.F. Vărşand, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Tunisia. Mai exact a fost vorba despre doi bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 25 şi 51 de ani, solicitanţi de azil în România.

Cei trei cetăţeni tunisieni au declarat că au ales această metodă deoarece nu deţineau documente valabile pentru a trece legal frontiera şi intenţionând să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției