De-a lungul războiului cu PSD, Iohannis şi PNL au fluturat până la epuizare steagul luptei împotriva corupţiei, apanaj cică, exclusiv al PSD, care a încălcat în mod repetat prevederile Mecanismului de Cooperare şi Verificare- celebrul MCV, un ghid esenţial al anticorupţiei. Am spus în repetate rânduri că, de fapt, este vorba doar despre un şantaj politic la adresa României, fără prea multe legături cu democraţia, justiţia şi statul de drept, folosit doar pentru acapararea sectoarelor strategice ale ţării noastre de către mahării de la Berlin şi Bruxelles. Am arătat, cu argumente, că nu exista niciun motiv pentru continuarea acelui MCV, după cum nu se justifica sub nicio formă refuzul de acceptare a României în Spaţiul Schengen. Ani la rând, România a fost terfelită în rapoarte pentru nerealizarea prevederilor MCV, care, în loc să fie eliminate, rând pe rând, s-au înmulţit exponenţial, inclusiv cu aportul partidelor de dreapta, dornice de sprijinul cancelariilor europene în lupta împotriva PSD.
Odată cu victoria detaşată a lui Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale, spuneam că acesta va avea de la Berlin şi Bruxelles mână liberă să facă absolut tot ce pofteşte, să nu ia în seamă fleacuri precum democraţia, statul de drept şi justiţia, pentru a putea să-şi instaleze propriul guvern. Am avut confirmarea imediat după succesul moţiunii de cenzură în urma căreia Guvernul PSD a căzut şi a venit Guvernul Ludovic Întâiul. Am pus pariu că nimeni din cancelariile europene nu va face tărăboi după ce acest guvern a anunţat un deficit mult peste limita considerată sacrosantă şi aşa a fost. Dacă ar fi făcut acest lucru Guvernul PSD, ar fi fost o zarvă de s-ar fi cutremurat Casa Poporului.
Acum, Iohannis le-a arătat românilor că el este stăpânul absolut şi poate să facă orice pofteşte, cu acordul stăpânilor europeni, aşa că a semnat numirea şefilor instituţiilor de forţă propuşi de către Cătălin Predoiu, în ciuda faptului că doi dintre ei au primit aviz negativ de la Consiliul Superior al Magistraturii. Or, MCV prevede că nu ai voie să numeşti procurori şefi care nu au avizul CSM. Mai mult, conform MCV, nu pot fi numiţi pe aceste funcţii oameni propuşi de către un gevern demisionar.
Credeţi că va veni cineva să-l ia la rost pe Iohannis pentru aceste încălcări ale MCV? Nici pomeneală, din moment ce are acceptul stăpânilor.
Prin numirea celor trei- Gabriela Scutea, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Crin Bologa, procuror şef al DNA şi Georgiana Hosu, procuror şef al DIICOT, Iohannis şi-a asigurat controlul instituţiilor de forţă la momentul alegerilor parlamentare, anticipate sau la termen. Nu este greu de ghicit că acestea vor face tot ce este necesar pentru ca partidul lui Iohannis să câştige detaşat alegerile, pentru a-i asigura acestuia guvernul său, gata să îndeplinească întocmai şi la timp ordinele de la Berlin şi Bruxelles.

Recomandările redacției