În ultimul timp, buna desfășurare a traficului și respectarea tuturor regulilor de circulație sunt cele mai vizate de polițiști.
Astfel, polițiștii rutieri au desfășurat ieri (10 octombrie a.c.), pe raza municipiului și a județului, o acțiune care a avut drept scop verificarea purtării centurilor de siguranță de către participanții la trafic, aflați în autovehicule, precum și utilizarea telefonului mobil de către conducătorii auto aflați la volan, în timpul mersului.
De asemenea, pentru ca toți participanții la trafic sa fie la curent cu noile legi care se vor aplica din data de 13 octombrie, polițiștii au ținut să le aducă la cunoștință informațiile necesare de care au nevoie ca să nu încalce legile și să nu rămânâ fără permis.

Astfel, șoferii vor plăti o amendă mai mare dacă sunt depistați că în timpul conducerii, țin în mână sau folosesc cu mâinile, în orice mod, telefonul mobil sau orice dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, și anume în loc de minimul de 290 de lei vor plăti 870 de lei.
De asemenea, li se va suspenda dreptul de a conduce pentru 30 de zile dacă în timp ce utilizează telefonul mobil sau alt dispozitiv mai sus-mentionat, comit și alte contravenții (de exemplu: nepurtarea  centurii de siguranță în timpul conducerii).
În urma activităților desfășurate în cadrul acestei acțiuni, polițiștii au aplicat 184 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 57.560 de lei, după cum urmează:
– 10 sancțiuni pentru telefon;
– 57 pentru centura de siguranță;
– și 117 pentru alte abateri.

Pe lângă, au fost reținute 9 permise de conducere, retrase 5 certificate de înmatriculare și a fost întocmit și un dosar penal pentru un șofer aflat sub influența băuturilor alcoolice (0,51 mg./l. alcool în aerul expirat) și care circula cu o viteză de 110 km/h față de cea legală de 50 km/h, pe raza localității Covăsânț.

Recomandările redacției