Pe lângă salariu, arădenii ar putea primi 7,5% din profitul companiei

0
336

O posibilă nouă lege stabilește că salariații primesc minimum 7,5% din profitul companiei. Acest beneficiu ar urma să se acorde în plus față de salariu și alte beneficii deja negociate. 

Denumita Legea pentru participarea salariaților la profit, precum și pentru modificarea Codului fiscal, actul care stabilește ca angajații vor primi o mică parte din profitul companiei a fost deja adoptat de Senatul Romaniei.

Prin participare la profit se înțelege “acordarea de venituri salariaților în temeiul prezentei legi, reprezentând o parte din profitul net realizat de angajator”, stabilește actul menționat la art. 2, lit. e).

Posibilitatea ca salariații să primească cei minimum 7,5% din profit nu este lăsată la latitudinea angajatorului, întrucât art. 3 din document precizează urmatoarele: “(…) angajatorul are obligația de a distribui salariaților, cu titlu de participare la profit, suplimentar salariului și celorlalte drepturi bănești prevăzute de lege și de contractele individuale și colective de muncă aplicabile o parte din acel profit net realizat”.

Conform actului deja adoptat de Senat, de procentul de minimum 7,5% pot beneficia doar angajații care au o vechime de cel puțin 12 luni în relația de muncă cu angajatorul, neîntreruptă sau întreruptă numai de suspendarea temporară a contractului individual de muncă din motive de concediu pentru incapacitate temporară de muncă, concediu pentru îngrijirea copilului sau alte motive neimputabile salariatului.

Adoptarea acestei noi legi, însă, a fost facută tacit. Termenul de dezbatere și vot a expirat, așadar proiectul a trecut automat la Camera Deputaților pentru hotărârea finală a Legislativului, conform stirileromanilor.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.