Defensiva proaspetei divizionare terțe a rămas în picioare și după cel de-al treilea meci al verii. După 1-0 cu Zăbrani și Giarmata, a venit un succes cu 2-0 pentru Crișul Chișineu-Criș pe terenul uneia dintre formațiile prim județene care s-au întărit cel mai mult în ultima lună. Succesul din amicalul de miercuri, de la Graniță, a fost obținut pe mâna atacanților de careu al lui Abrudean.
Pe lângă anularea amicalului UTA-ei și amânarea meciului de Cupă de la Zăbrani, ploaia a contribuit și la primul gol al disputei de la Curtici. O pasă spre portarul gazdelor s-a oprit într-o baltă, iar Nicu Modan a profitat și a înscris, stabilind scorul pauzei. Golul secund a venit cu 15 minute înainte de final, când Alin Mihai a pus capul la centrarea lui Maghici. Tot fostul atacant al Oltului sau Pâncotei a mai înscris odată, dar reușita a fost anulată pe motiv de offside.
Brutyo, Borteș, R. Fritea și Marius Radu sunt ultimele achiziții ale „grănicerilor” care au făcut un imens salt valoric față de stagiunea precedentă.
„Jucătorii nou-veniți s-au integrat foarte bine, suntem pe o pantă ascendentă după o etapă de acumulări fizice. Ușor-ușor creștem și tempoul de joc, mă bucur că ne apropiem de 100% pentru că mai este puțin până la prima etapă de campionat. Jocul de azi a fost foarte bun de ambele părți, uritmul a fost excelent pentru un amical, cu siguranță s-a văzut un plus de valoare la echipa Crișului și e și normal atâta timp cât joacă mai sus. Cu toate astea au fost momente în care am controlat jocul, am pus suficiente probleme, diferența s-a făcut la finalizare, unde jucătorii lor au băgat-o în plasă și noi nu”, a menționat Flavius Moisă, antrenorul principal al Frontierei.
La Crișul au debutat și foștii bustuchineni, Stegaru și Gavrilescu, dar Adi Abrudean a testat și doi juniori de la Voluntari, mijlocașii Suciu și Mirlică. Totodată, La Crișul a jucat azi și Sebastian Buduru, un mijlocaș stânga de 29 de ani, din Timiș, care a mai lucrat cu „Știli” la Sebiș „În ciuda ploii torențiale, din cauza căreia am și început meciul mai târziu, a fost un meci foarte bun de pregătire. Băieții au respectat sarcinile, nu am riscat aproape deloc în apărare în fața unei formații ce va termina în primele 5-6 locuri în campionatul viitor al Ligii a 4-a”, a spus antrenorul Crișului, care-și va vedea la lucru elevii și sâmbătă, contra celor de la Sântana.
Formații:
Curtici: Trifoi (30 Dagău, 60 Brutyo) – Gavriș, Gurban, Brozbic, Vereș – Hanc, Nedea – Borteș, R. Fritea, M. Radu – L. Olariu. Au mai jucat: Abrudan, Ștrengar, Fereștean, O. Moisă, Brândușe, Liga
Crișul: Mucha – Maghici, Al Pavel (46 Lung), Ianc, Siminic (46 Lezeu) – Ciornei (46 Piț), Clej (46 Stegaru), Suciu (Gavrilescu), Pirtea (46 Buduru) – Mirlică (Al. Mihai) – Modan.

Recomandările redacției