Pe modelul totul ,,bio”: Micălaca se transformă în savană, cu ,,sprijinul” administrației locale (+galerie foto)

1
362

Vorbim, deseori, de jungla urbană la figurat. Însă, de ceva vreme, putem vorbi de savană, la propriu, în cartierul Micălaca.

La 1 aprilie ( Ziua păcălelilor), Primăria Aradului, anunţa începerea curățeniei de primăvară prin  cartiere. Astfel că oraşul a fost  împărțit în 11 zone, în care reprezentanții administrației locale spuneau că vor interveni succesiv.  Adică, se vor mătura și spăla străzile, se va curăța carosabilul pe lângă bordură și  se vor curăța zonele verzi izolate care nu aparțin blocurilor sau caselor. Programul după care trebuia să se facă această curăţenie generală, era următorul: Centru stânga+Gară – 5 zile (1-7 aprilie 2021); Centru dreapta+Polivalentă – 5 zile (8-14 aprilie 2021); Alfa – 2 zile (15-16 aprilie 2021);Confecții+Pârneava+Cadaș+Silvaș – 3 zile (19-21 aprilie 2021); Grădiște+6 Vânători – 2 zile (22-23 aprilie 2021); Calea Romanilor+Drăgășani – 2 zile (26-27 aprilie 2021); Aradul Nou+Subcetate+Sînicolau Mic – 2 zile (28-29 aprilie 2021); Vlaicu stânga+Bujac – 5 zile (4-10 mai 2021); Vlaicu dreapta+Gai – 5 zile (11-17 mai 2021); Micălaca zonele 100-200-500 – 2 zile (18-19 mai 2021); Micălaca zona 300 – 3 zile (20-24 mai 2021).

În cartierul Micălaca, zona Kaufland, curățenia urma să fie terminată prin 19 mai. Însă, nici până la această oră, nu s-a văzut picior de angajat al primăriei prin zonă. Încet, încet, natura își cere drepturile  în Micălaca, iar vegetația este din ce în ce mai mare, pe alocuri iarba e până la brâu. Locatarii  se plâng că seara e plin de șobolani, care circulă nestigheriți. ,,Ne-au pus să demolăm garajele, spunând că sunt insalubre, le-am demolat. Au făcut parcări pentru care plătim taxe și nici măcar nu beneficiem de un minim de protecție și siguranță în zonă. La doi vecini li s-au furat catalizatoarele, în ultimile zile. Cât timp erau garajele ne făceam curățenie noi. Acum au zis că fac ei. Dar în curând e iarba până la brâu”, spune o locatară revoltată.

,, Aseară am văzut vreo trei șobolani mari și grași, ieșind din iarbă. E de groază. Ne e frică să venim la mașini la lăsarea serii, că nu știm peste ce dăm”, spune o altă femeie ce locuiește pe strada Caius Lepa.

Câțiva locatari au trimis, acum mai bine de o săptămână poze cu vegetația ,,luxuriantă” la primărie. Reprezentanții instituției au spus că își vor trimite oamenii la curățenie. Dar ce să vezi, de o săptămână nu se întâmplă nimic. ,, Poate că nu au venit pentru că a plouat mult, dar tot puteau găsi o soluție să rezolve situația, pentru că au fost și zile în care nu a plouat, dar nu le pasă. Doar taxe și impozite cer”, spune un alt locatar supărat din zonă.

,,Eu am împrumutat o cositoare de la un vecin și m-am apucat de treabă. Nu putem să așteptăm să ajungă șerpii și șobolanii în locuințe”, ne povestește un cetățean.

Așadar, locatarii care au aparate de tuns iarba își rezolvă singuri această problemă, ceilalți așteaptă, încă, mila Primăriei.

 Astfel că, Micălaca se transformă încet și sigur într-o savană, cu ierburi înalte, rozătoare și reptile,  atât datorită ploilor cât și neglijenței de care dau dovadă autoritățile.

1 COMENTARIU

  1. Nu peste mult incepe si lupta cu ambrozia. Primaria are baza de date cu toti proprietarii de terenuri si ii va anunta la telefon / mobil / e-mail (existente in baza de date !), ca sa-si coseasca terenurile.
    Tot bazandu-se pe aceeasi baza de date, Primaria va anunta pe cei care au ruine pe terenuri ca sa le demoleze total, unde sa duca (gratis !) materialele rezultate din demolari, dupa care sa transforme in terenuri gazonate spetiile respective. Deci – aplicatiile digitale vor duce la rezolvarea operativa a acestor pobleme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.