România este pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte cazurile de rujeolă, a spus, miercuri, la Buhuşi, în judeţul Bacău, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, aceasta exprimându-şi speranţa că medicii de familie vor avea mai mult curaj şi vor intra în comunităţi, relatează Mediafax.
„Statisticile vorbesc: săptămâna trecută au fost 209 cazuri noi de rujeolă. Suntem în continuare pe primul loc în Europa şi (…) nu putem lucrurile să rămână aşa. Am foarte mare încredere şi în medicii de familie, pentru că, odată ce vor vedea că nu sunt singuri, mai ales cei din comunităţile izolate, cred că vor prinde puţin curaj. Practic, acesta este scopul prezenţei noastre aici”, a spus ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.
Potrivit ministrului, în zona Bacău, săptămâna trecută mai erau 130 de copii nevaccinaţi din 200. Sorina Pintea a adăugat că ministerul de resort va continua, alături de partenerii săi, după data de 15 septembrie, odată cu începerea anului şcolar, campaniile de vaccinare în Mehedinţi, în Caraş-Severin, în Olt sau în Vaslui.
Totodată, ministrul a subliniat importanţa ajutorului acordat de autorităţile locale pentru vaccinarea copiilor din comunităţi la care se ajunge cu dificultate. „Este foarte impor­- tantă implicarea autorităţilor locale. În Buhuşi, centrul de vaccinare a fost organizat în centrul social, Primăria a pus la dispoziţie mijloace de transport, pentru a putea aduce părinţii cu copiii la centru, pentru că ei nu vor veni niciodată de bunăvoie sau vor veni prea puţini”, a mai spus Sorina Pintea.

Recomandările redacției