Pe scurt

0
451

Infracţiuni în trafic
Poliţiştii rutieri au depistat în trafic, doi bărbaţi care au săvârşit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Poliţiştii au depistat ieri în trafic, pe raza localităţii Şepreuş, un bărbat, de 77 de ani, în timp ce conducea un autoturism având numerele de înmatriculare provizorii expirate din data de 19 ianuarie a.c., iar pe DJ682, pe raza localităţii Cruceni, un tânăr de 19 ani, care conducea un autoturism având numerele de înmatriculare provizorii expirate din data de 9 iulie 2015.  Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat. (C.G.)
Șoferi amendați
În doar 24 de ore, poliţiştii rutieri au aplicat amenzi în valoare de 72.000 lei. Oamenii legii au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 246 sancţiuni contravenţionale, în va­loare totală de aproximativ 72.000 de lei. Dintre acestea, 61 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 185 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 12 permise de conducere şi 23 certificate de înmatriculare. (C.G.)
Sfaturi rutiere
În condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, Poliţia Rutieră recomandă conducătorilor de autovehicule: să reducă viteza de deplasare, în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei, să circule cu o viteză de 30km/h în loca­lităţi şi 50km/h în afara acestora; să-şi asigure o bună vizibilitate curăţând parbrizul, luneta şi geamurile laterale; să asigure buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi a sistemului de climatizare şi dezaburire; să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de autoturismul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă; să echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzătoare sezonului rece; să nu frâneze sau să vireze brusc şi să folosească cu precădere frâna de motor; să respecte semnalele şi indicaţiile agenţilor de circulaţie. (C.G.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.