Transport ilegal de lemn
Polițiștii Secției nr. 2 Micălaca au depistat duminică în trafic un transport ilegal de material lemnos. Polițiștii au depistat și oprit în trafic, un bărbat de 56 de ani, din Zimandu Nou, care transporta cu o autoutilitară 2,1 metri cubi de material lemnos fără a deține aviz de însoțire a mărfii. Întreaga cantitate de material lemnos a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor, conducătorul autoturismului fiind sancțio­nat contravețional conform Legii 171/2010 cu amendă în valoare de 2.000 de lei. (C.G.)
    
Infracțiuni rutiere
Polițiștii rutieri au depistat în trafic, la sfârşitul săptămânii trecute, mai mulți bărbați care au săvârșit infracțiuni la regimul circu- lației rutiere. Astfel, au fost depistați în trafic conducând autovehicule fără a deține permis de con­- ducere: pe Calea Aurel Vlaicu din municipiu, un bărbat de 31 de ani, din județul Mureș, pe raza locali­tății Șimand, un bărbat de 55 de ani, din aceeași localitate, în Șilindia, un tânăr de 20 de ani iar pe DN7, pe raza localității Săvârșin, un bărbat de 28 de ani, din județul Vrancea. Au mai fost depistați în trafic, pe DN7, pe raza localității Conop, un bărbat de 35 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism având numerele de înmatriculare provizorii expirate din 24 aprilie, pe DN7, în Vladimirescu, un bărbat de 43 de ani, care conducea un autoturism având numerele de înmatriculare provizorii expirate și pe raza localității Săvârșin, un bărbat de 49 de ani, din Vărădia de Mureș, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, în cazul celui depistat sub influența alcoolului, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației rutiere. (C.G.)
    
Şoferi amendaţi
În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii rutieri au aplicat amenzi în valoare de aproximativ 241.000 lei. Oamenii legii au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 558 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 241.000 de lei. Dintre acestea, 332 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale, 226 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.  (C.G.)

Recomandările redacției