Judecat pentru că a condus băut
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad,  prin rechizitoriul din data 23 august 2016, au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Ramas Emil Mircea pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere de către o persoană care are o îm­bibaţie  alcoolică de  peste 0,80 gr/l alcool în  sânge. Din  probato­riul  administrat în cauză  a rezultat că acesta, în  data  de 9 iunie 2016 în  jurul orelor 20:35, a con­dus autoturismul marca Ford pe drumurile publice (Bulevardul Iuliu Maniu din municipiul Arad), având  o  îmbibaţie  alcoolică de  0,90 gr/l alcool pur în  sânge şi fără a  poseda permis de conducere pentru nici o categorie  de  vehicule. (C.G.)

Cercetat pentru  furtul unei biciclete
Polițiștii orașului Nădlac au identificat un bărbat, bănuit de furtul unei biciclete. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că în data de 28 august, bărbatul de 42 de ani, din Nădlac, ar fi sus­tras o bicicletă lăsată neasigurată în rastelul aflat în fața unui magazin alimentar din aceeași lo­calitate. Prejudiciul cauzat, în va­loare de 600 de lei, a fost recu­- perat, pe numele bărbatului fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.  (C.G.)
    
A condus fără permis
Polițiștii orașului Pâncota au depistat în trafic un bărbat care conducea fără permis. Polițiștii au depistat luni în trafic, pe raza localității Pâncota, un bărbat de 33 de ani, în timp ce conducea un mo­ped, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Bărbatul este cercetat pentru conducere pe drumurile publice a unui vehicul, fără a deține permis de conducere. (C.G.)
    
Şoferi amendaţi
În doar 24 de ore, poliţiştii rutieri au aplicat amenzi de 59.000 lei. Oamenii legii au efectuat mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile cons­- tatate, poliţiştii au aplicat 149 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 59.000 de lei. Dintre acestea, 69 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 80 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea cir­- culaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 14 permise de conducere şi 5 certificate de înmatriculare. (C.G.)

Recomandările redacției