pe scurt spanu  Spânu rămâne în arest
Fostul inspector şcolar general adjunct Mihai Spânu a mai făcut o încercare, zilele trecute, de a scăpa de arestul la domiciliu, după ce judecătorul de drepturi şi libertăţi a hotărât că fapta pentru care este acuzat este suficient de gravă pentru a nu fi anchetat în stare de libertate. Ba, mai mult, judecătorul a decis să-i prelungească arestul la domiciliu cu alte 30 de zile.
Mihai Spânu este acuzat de fapte de corupţie (trafic de influenţă) după ce ar fi pretins şi primit bani de la părinţii sau elevii care urmau să susţină bacalaureatul, pentru ca aceştia din urmă să primească note de trecere. (D.D.)
Prinşi fără permis
pe scurt permisClaudiu O., de 34 de ani, a fost depistat de poliţişti, la sfârşitul săptămânii trecute, în timp ce conducea un autoturism marca  Nissan Terrano, iar la verificările efectuate s-a constatat că nu deţine permis de conducere, iar autoturismul este neînmatriculat. De asemenea, la testarea cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurilor în vigoare, a fost condus la Spitalul orășenesc Ineu, în vederea recoltări de probe biologice. Tot la sfârşitul săptămânii, a fost depistat  în trafic, în Sebiş, şi Viorel C., de 27 de ani.
Bărbatul conducea un autoturism marca BMW 725, iar la verificările efectuate s-a stabilit că acesta are permisul de conducere anulat.
În ambele cauze s-au întocmit dosare de cercetare penală la regimul circulaţiei rutiere. (D.D.)
pe scurt rutieraPeste 200 de amenzi
Poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere, pentru neregulile constatate, aceştia aplicând 240 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 34.000 de lei.
Dintre acestea, 190 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate pietonilor angajaţi în traversarea străzii, efectuarea de depăşiri neregulamentare, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute şapte permise de conducere şi patru certificate de înmatriculare. (D.D.)

Recomandările redacției