A condus beat
Polițiștii orașului Nădlac au depistat în trafic zilele trecute un bărbat care conducea sub influența alcoolului. În urma unei acțiuni desfășurate pe linie de circulație rutieră, polițiștii au depistat în trafic, pe raza localității Nădlac, un bărbat de 34 de ani, în timp ce conducea un autotu­rism având o alcoolemie de 0,86 mg./l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Bărbatul este cercetat de polițiști pentru conducere pe drumurile publice a unui autoturism sub influența alcoolului.
Minor cercetat pentru furt
Polițiștii Biroului de Investigații Criminale au identificat un minor, bănuit de furtul unui telefon mobil. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că adolescentul, de 16 ani, din Arad, în timp ce se afla pe strada Clopotului, profitând de neatenția persoanei vătămate, i-ar fi sustras telefonul mobil, cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 80 de lei. Prejudiciul cauzat a fost recuperat, pe numele minorului fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Polițiștii rutieri în acțiune
În doar 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 144 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 67.000 de lei. Dintre acestea, 43 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 101 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamen­tare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 6 permise de conducere şi două certificate de înmatriculare.

Recomandările redacției