A furat un autoturism
Polițiștii Postului de Poliție Vinga cercetează un tânăr, bănuit de furtul unui autoturism. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că, în data de 5 octombrie a.c., tânărul de 22 de ani, din Vinga, prin efracție, ar fi pătruns într-un imobil de pe raza aceleiași localități, de unde ar fi sustras cheile autoturismului parcat în curte. În urma extinderii cercetărilor, s-a stabilit că cel bănuit de comiterea faptei, ar fi condus fără a deține permis de conducere autoturismul respectiv, pe care apoi l-ar fi abandonat în fața unui imobil de pe raza localității Vinga. Pe numele celui în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, furt în scop de folosință și conducere fără permis. (C.G.)
A refuzat recoltarea
probelor biologice
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, prin rechizitoriul din data 03.10.2016, au dispus trimiterea în judecată  a inculpatului Văsuţ Cosmin Candin pentru săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că  inculpatul, în data de 19.12.2015, a refuzat prelevarea, de către cadrele medicale din cadrul Spitalului Orăşenesc Lipova, de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare la Judecătoria Lipova. (C.G.)
Șoferi amendați
În doar 24 de ore de misiuni, poliţiştii rutieri au aplicat amenzi în valoare de 61.000 lei. Oamenii legii au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 120 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 61.000 de lei. Dintre acestea, 77 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 43 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 7 permise de conducere şi 4 certificate de înmatriculare. (C.G.)

Recomandările redacției