Prinşi de jandarmi, cu cartușe de țigări

Luni, în jurul orei 11.00, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, aflați în serviciu de ordine publică, au depistat, în zona Pieței Mihai Viteazul două persoane care dețineau, într-un autoturism, șapte cartușe cu țigări. Jandarmii au stabilit identitatea persoanelor, acestea fiind un bărbat în vârstă de 32 de ani și o femeie de 36 de ani, cu domiciliul în municipiul Arad. Cele 70 de pachete cu țigări, netimbrate, au fost ridicate în vederea confiscării.  Jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, având în vedere că sunt asimilate infracțiunii de contrabandă colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, conform prevederilor Codului Vamal al României.

 

A condus fără permis

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu, prin rechizitoriu, au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Fetcu Vasile pentru săvârşirea infracţiuni de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, inculpatul Fetcu Vasile în noaptea de 15/16.05.2015, a condus autoturismul marca Renault Laguna, pe drumurile publice. În localitatea Şicula a fost oprit pentru control de un echipaj de poliţie, ocazie cu care s-a constatat că inculpatul nu posedă permis de conducere de nicio categorie. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Ineu.

 

Şoferi amendaţi

În doar 24 de ore de misiuni, poliţiştii rutieri au aplicat amenzi în valoare de 58.000 lei. Oamenii legii au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 122 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 58.000 de lei. Dintre acestea, 54 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 68 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 7 permise de conducere şi 2 certificate de înmatriculare.

Recomandările redacției