Urmărit internațional, depistat la Săvârşin

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au depistat un bărbat, urmărit internațional. Polițiștii au depistat marţi, pe raza localității Săvârșin, un bărbat de 34 de ani, din aceeași localitate, pe numele căruia exista un mandat european de arestare emis autoritățile germane la data de 6 decembrie a.c., pentru săvârșirea de infracțiuni pe teritoriul acestui stat. Bărbatul a fost prezentat magistraților Curții de Apel Timișoara, care au dispus reținerea acestuia în vederea predării către autoritățile germane.

 

Peste 3.700 de țigarete, capturate de polițiști

Polițiștii Biroului de Ordine Publică au depistat ieri în flagrant un bărbat care comercializa țigarete netimbrate. În data de 13 decembrie, polițiștii au depistat în flagrant, pe strada Barbu Lăutaru din municipiu, un bărbat de 54 de ani, din Arad, în timp ce oferea spre comercializare 3.720 țigarete netimbrate, de diferite mărci. Întreaga cantitate de țigarete a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor, pe numele bărbatului fiind întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

 

A condus cu o alcoolemie record

Polițiștii orașului Ineu au depistat în trafic, un bărbat care conducea sub influența alcoolului. Polițiștii au depistat în trafic, pe raza localității Chereluș, un bărbat de 47 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism, iar în urma testării acestuia cu aparatul alcooltest, a rezultat o alcoolemie de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele conducătorului auto, a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșrii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Şoferi amendaţi

În doar 24 de ore de misiuni, poliţiştii rutieri au aplicat amenzi în valoare de 40.000 de lei. Oamenii legii au efectuat acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 125 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 40.000 de lei. Dintre acestea, 52 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 73 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 6 permise de conducere şi 2 certificate de înmatriculare.

Recomandările redacției