Produse cosmetice și șurubelnițe electrice furate de doi tineri

Polițiștii Biroului de Ordine Publică cercetează doi tineri, depistați miercuri în flagrant, în timp ce furau din magazine. Polițiștii cercetează o adolescentă de 16 ani, depistată în flagrant, în timp ce sustrăgea produse cosmetice în valoare de aproximativ 175 de lei, dintr-un supermarket de pe strada Banu Mărăcine, din municipiu. A mai fost depistat în flagrant un tânăr de 19 ani, în timp ce sutrăgea două șurubelnițe electrice, în valoare de aproximativ 900 de lei, dintr-un magazin de bricolaj de pe Calea Aurel Vlaicu, din municipiu.  În ambele cauze, prejudiciul cauzat a fost recuperat, pe numele celor doi tineri fiind întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

 

Infracțiuni rutiere

Polițiștii rutieri au depistat în trafic, doi bărbați care au săvârșit infracțiuni la regimul circulației rutiere. Polițiștii Serviciului Rutier au depistat pe DN 69, pe raza localității Vinga, un bărbat de 49 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism radiat din circulație de autoritățile belgiene la data de 18 august a.c.. Pe numele celui în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat. Pe raza localității Săvârșin, polițiștii din localitate, au mai depistat un tânăr de 25 de ani, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele tânărului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Şoferi amendaţi

În doar 24 de ore de misiuni, poliţiştii rutieri au aplicat amenzi în valoare de 25.000 de lei. Oamenii legii au efectuat atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 59 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 25.000 de lei. Dintre acestea, 16 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 43 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 8 permise de conducere şi 3 certificate de înmatriculare.

Recomandările redacției