Polițiștii arădeni la datorie, în noaptea dintre ani

Peste 400 de polițiști arădeni au fost la datorie, în perioada 31 decembrie 2016 – 2 ianuarie 2017, pentru ca cetățenii să se bucure în siguranță de trecerea în noul an. Inspectoratul de Poliție Județean Arad a acţionat cu 413 poliţişti şi 107 autospeciale, în cadrul dispozitivelor instituite pentru asigurarea ordinii și liniștii publice de sărbători. Astfel, din totalul polițiștilor implicați în misiuni, 338 sunt de ordine publică, 43 sunt polițiști rutieri, iar 32 de polițiști sunt de la alte structuri. Totodată, 184 patrule de siguranţă publică au acţionat pentru menținerea ordinii și siguranței publice.

 

A condus un autoturism neînmatriculat

Polițiștii Secției nr. 2 au depistat un tânăr care conducea un autoturism neînmatriculat.  Polițiștii au depistat în trafic, un tânăr de 27 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism, având numerele de înmatriculare provizorii cu valabilitatea expirată din 28 decembrie 2016. Pe numele celui în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat.

 

Şoferi amendaţi

În doar 24 de ore de misiuni, poliţiştii rutieri au aplicat amenzi în valoare de 98.000 de lei. Oamenii legii au efectuat atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 136 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 98.000 de lei. Dintre acestea, 81 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 55 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 6 permise de conducere şi 3 certificate de înmatriculare.

Recomandările redacției