Judecat pentru că a condus fără permis

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu, prin rechizitoriu, au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Boiciuc Alexandru Ioan pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, Boiciuc Alexandru Ioan în data de 29.09.2016 a fost depistat de către o patrulă din cadrul Poliţiei Oraşului Pâncota, în timp ce conducea autoturismul marca Daewoo, pe raza  satului Măderat, fără a poseda permis de conducere.

 

Infracțiuni la regimul circulației rutiere

Polițiștii rutieri au depistat în trafic, la sfârșitul săptămânii trecute, mai mulți bărbați care au săvârșit infracțiuni la regimul circulației rutiere. Polițiștii au depistat în trafic, pe strada Cocorilor din municipiu, un tânăr de 22 de ani, iar pe strada Vasile Conta, un bărbat de 59 de ani, în timp ce conduceau autoturisme având numerele de înmatriculare provizorii cu valabilitatea expirată din 4 ianuarie a.c.. Au mai fost depistați conducând autoturisme neînmatriculate: pe raza localității Vladimirescu, un bărbat de 47 de ani, din Târnova, și pe DN 79A, pe raza localității Șicula, un bărbat de 53 de ani, cetățean italian, în timp ce conduceau autoturisme având numerele de înmatriculare provizorii cu valabilitatea expirată din data de 6 ianuarie a.c.. Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat. Un alt tânăr, de 20 de ani, din Lipova, a fost depistat în trafic, pe raza aceleiași localități, în timp ce conducea un autoturism fără  a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe numele tânărului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism, fără a deține permis de conducere.

 

Şoferi amendaţi

În 72 de ore de misiuni, poliţiştii rutieri au aplicat amenzi în valoare de 122.000 de lei. Oamenii legii efectuat mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 367 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 122.000 de lei. Dintre acestea, 189 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 178 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 13 permise de conducere şi 3 certificate de înmatriculare.

Recomandările redacției