Transport ilegal de lemn, depistat la Barațca

Polițiștii din Păuliș au depistat în trafic, un transport ilegal de material lemnos. Polițiștii au depistat în trafic, pe raza localității Barațca, un bărbat de 57 de ani, în timp ce transporta cu o autoutilitară 2,55 metri cubi de lemn de foc din speciile carpen, salcâm și cer, fără a deține documente legale de proveniență. Întreaga cantitate de material lemnos, precum și mijlocul de transport au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor. Bărbatul a fost sancționat contravențional, conform Legii 171/2010 cu amendă în valoare de 4.000 de lei.

 

Infracțiuni la regimul circulației

Polițiștii au depistat în trafic, doi bărbați care au săvârșit infracțiuni la regimul circulației. Polițiștii au depistat în trafic, pe raza localității Vladimirescu, un bărbat de 46 de ani, din localitatea Cil, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, au fost recoltate probe biologice, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, pe numele bărbatului fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism sub influența alcoolului. Polițiștii au mai depistat pe strada Pădurii din municipiu, un bărbat de 21 de ani, în timp ce conducea un autoturism având numerele de înmatriculare provizorii cu valabilitatea expirată din 25 ianuarie a.c.. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autoturism neînmatriculat.

 

Șoferi amendați

În 24 de ore de misiuni, poliţiştii rutieri au aplicat amenzi în valoare de 50.000 de lei. Oamenii legii au efectuat atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 171 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 50.000 de lei. Dintre acestea, 34 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 137 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 25 permise de conducere şi 2 certificate de înmatriculare.

Recomandările redacției