A condus aproape de comă alcoolică

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş, prin rechizitoriu, au dispus trimiterea în judecată – în stare de libertate – a inculpatului Buftea Ioan sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că în data de 22.10.2016, în jurul orelor 22.05, inculpatul Buftea Ioan a fost depistat conducând pe DC 118 în localitatea Socodor, un autoturism marca Opel, având în sânge o îmbibaţie alcoolică de 2.00 gr alcool/1.000 ml. sânge pentru prima probă (ora 22.35), respectiv 2.20 gr alcool/1.000 ml. sânge pentru cea de-a doua probă (ora 23.35).

 

Autoturisme neînmatriculate în trafic

Polițiștii rutieri au depistat în trafic, doi bărbați care au săvârșit infracțiuni la regimul circulației rutiere. Polițiștii au depistat ieri în trafic, pe DJ708B, un bărbat de 36 de ani, în timp ce conducea un autoturism având numerele de înmatriculare provizorii cu valabilitatea expirată din 18 februarie iar pe strada Aprodu Purice din municipiu, un bărbat de 58 de ani, în timp ce conducea o autoutilitară radiată din circulație de autoritățile olandeze și având suspendată exercitarea dreptului de a conduce. Pe numele celor doi conducători auto au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

 

 

Șoferi amendați

În doar 24 de ore de misiuni, poliţiştii rutieri au aplicat amenzi în valoare de 76.000 de lei. Oamenii legii au efectuat atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 224 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 76.000 de lei.Dintre acestea, 32 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 192 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 26 permise de conducere şi 2 certificate de înmatriculare.

 

Recomandările redacției