Judecaţi pentru furt calificat

Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu-Criş, prin rechizitoriu, a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Covaci Alexandru Vasile, cercetat în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat şi a inculpatului Mullek Adrian, cercetat în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în noaptea de 03/04.02.2017, inculpaţii Covaci Alexandru Vasile şi Mullek Adrian, prin escaladarea gardului, au pătruns în curtea unei case din localitatea Pilu, jud. Arad, aparţinând persoanei vătămate P.A.D., şi au sustras 5 suluri de gard din sârmă, fiecare sul măsurând 10 metri, pe care ulterior le-au vândut.

 

Au condus autoturisme neînmatriculate și sub influența alcoolului

Polițiștii rutieri au depistat luni, în trafic, trei bărbați care au săvârșit infracțiuni la regimul circulației rutiere. Polițiștii au depistat pe strada Andrei Șaguna din municipiu, un tânăr de 26 de ani, din Felnac, în timp ce conducea pe un autoturism neînmatriculat, iar pe raza localității Curtici, un bărbat de 77 de ani, din Macea, în timp ce conducea un autoturism având  numerele de înmatriculare provizorii cu valabilitatea expirată din 11 martie. Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat. A mai fost depistat pe raza localității Belotinț, un bărbat de 65 de ani, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cerectare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism sub influența alcoolului.

               

Şoferi amendaţi

În doar 24 de ore de misiuni, poliţiştii rutieri au aplicat amenzi în valoare de 51.000 de lei. Oamenii legii au efectuat atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 194 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 51.000 de lei. Dintre acestea, 13 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 181 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.

Recomandările redacției