Mandat de executare a pedepsei închisorii

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii. Mandatul a fost emis la data de 21 martie a.c., de magistrații Tribunalului Timiș, pe numele unui tânăr de 22 de ani, din județul Arad, care are de ispășit o pedeapsă de 2 ani și 8 luni cu închisoarea, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, acces ilegal la un sistem informatic şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos. Tânărul a fost depus în Penitenciarul Arad.

 

Cercetată pentru furt

Polițiștii cercetează o femeie care a fost depistată în flagrant, în timp ce sustrăgea dintr-un supermarket. Polițiștii cercetează o femeie de 27 de ani, din Arad, care a fost depistată în flagrant, în timp ce sustrăgea produse alimentare dintr-un supermarket de pe Calea Aurel Vlaicu din municipiu. Prejudiciul cauzat, în valoare de aproximativ 235 de lei, a fost recuperat, pe numele femeii fiind întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

 

Infracțiuni rutiere

Polițiștii au depistat marţi în trafic, trei bărbați care au săvârșit infracțiuni la regimul circulației rutiere. Polițiștii au depistat pe raza municipiului, doi tineri, de 24 respectiv 26 de ani, în timp ce conduceau autoturisme având suspendată exercitarea dreptului de a conduce. A mai fost depistat pe raza localității Peregu Mare, un bărbat de 42 de ani, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere. Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism fără a deține permis de conducere.

 

Şoferi amendaţi

În 24 de ore de misiuni, poliţiştii rutieri au aplicat amenzi în valoare de 35.000 de lei. Oamenii legii au  efectuat mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 82 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 35.000 de lei. Dintre acestea, 10 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 72 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 8 permise de conducere şi 4 certificate de înmatriculare.

Recomandările redacției