Pe scurt

0
313

Transporturi ilegale de lemne, depistate la Păuliș

Polițiștii Postului de poliție Păuliș au depistat doi bărbați care transportau material lemnos fără a deține documente legale. Polițiștii au depistat în trafic, pe DN7, pe raza localității Păuliș,  un bărbat de 35 ani, din Cuvin, în timp ce transporta cu un atelaj hipo 1,97 metri cubi material lemnos de diferite specii, și un alt bărbat, de 39 ani, din aceeași localitate, în timp ce transporta cu un atelaj hipo 2,11 metri cubi material lemnos de diferite specii, pe care urmau să-l comercializeze pe raza localității Păuliș. Întreaga cantitate de material lemnos a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor, cei doi bărbați fiind sancționați contravențional cu amendă de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010.

 

Minori cercetați pentru furt calificat

Polițiștii Secției 1 Vlaicu au identificat doi minori, bănuiți de furtul unei borsete. Polițiștii au identificat doi minori, de 14 și 15 ani, din Arad, care în ziua de 20 martie, prin spargerea geamului, ar fi sustras o borsetă cu acte personale  dintr-un autoturism parcat pe strada Ilarion Felea. Prejudiciul cauzat a fost recuperat, pe umele celor doi tineri fiind întocmite dosare ce cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale a celor doi minori.

A condus sub influența alcoolului

Polițiștii Biroului Comunal de poliție Șiria au depistat un bărbat care a condus sub influența alcoolului. Polițiștii au depistat joi, în trafic, pe D.J. 709, pe raza localității Șiria, un bărbat de 69 de ani, din Galșa, în timp ce conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.  Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele celui în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism sub influența alcoolului.

Şoferi amendaţi

În doar 24 de ore de misiuni, poliţiştii rutieri au aplicat amenzi în valoare de 95.000 de lei. Oamenii legii au efectuat atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 226 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 95.000 de lei. Dintre acestea, 58 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 168 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 11 permise de conducere şi 6 certificate de înmatriculare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.