Urmărit de autoritățile maghiare, depistat în Arad
Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au depistat un bărbat pe numele căruia exista un mandat european de ares­tare. Polițiștii au depistat luni, pe raza municipiului, un bărbat de 39 de ani, din Zădăreni, pe numele căruia autoritățile judiciare din Ungaria au emis un mandat european de arestare pentru săvârșirea infracțiunii de migrație ilegală. Bărbatul a fost prezentat magistraților Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, care au dispus reți­nerea acestuia în vederea pre­dării către autoritățile maghiare.
(C.G.)
Infracțiuni rutiere
Polițiștii rutieri au depistat în trafic, mai multe persoane care au săvârșit infracțiuni la regimul circulației rutiere. Astfel, au fost depistați în trafic: pe DJ 792 C, în afara localității Cuied, un bărbat de 53 de ani, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, pe raza localității Nădlac, un bărbat de 60 de ani, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, pe raza localității Pâncota, un bărbat de acceași vârstă, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar pe DN7, un bărbat de 32 de ani, în timp ce conducea un autoturism radiat din circulație de autoritățile belgiene din luna aprilie 2017. Cei depistați sub influența alcoolului au fost conduși la cea mai apropiată unitate spitalicească în vederea recoltării de probe biologice. Pe numele celor depistați săvârșind infracțiuni rutiere, au fost întocmite dosare de cercetare penală. (C.G.)
Șoferi amendați
În doar 24 de ore de misiuni, poliţiştii rutieri au aplicat amenzi în valoare de 67.000 de lei. Oamenii legii au efectuat atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 123 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 67.000 de lei. Dintre acestea, 26 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 97  pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 12 permise de conducere şi 7 certificate de înmatriculare. (C.G.)

Recomandările redacției