Judecat pentru infracțiuni rutiere
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu, prin rechizitoriu, au dispus, trimiterea în judecată a inculpatului minor G.P.S. pentru săvârşirea infracţiunilor de punerea în circulaţie sau condu­cerea unui vehicul neînmatriculat,  conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Inculpatul minor, în data de  23.07.2017, deşi nu posedă permis de conducere şi având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, a condus pe drumurile publice un moped neînmatriculat şi neînregistrat.  Din Buletinul de analiză toxicologică, a rezultat că, inculpatul avea o alcoolemie în sânge la proba I de 0,95 g de alcool la 1000 de ml de sânge, iar la proba II de 0,80 g alcool la 1000 de ml sânge. (C.G.)
Depistat în trafic cu dreptul de a conduce suspendat
Polițiștii Secției nr. 6 Rurală Beliu cercetează un bărbat pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere. Polițiștii au depistat luni, în trafic, pe DJ792/A, pe raza localității Beliu, un tânăr de 28 de ani, din Bîrsa, în timp ce conducea un autoturism, având dreptul de a conduce suspendat. Pe numele tânărului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism, fără a deține acest drept. (C.G.)
Șoferi amendați
În doar 24 de ore de misiuni, poliţiştii rutieri au aplicat amenzi în valoare de 63.000 de lei. Oamenii legii au efectuat atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 159 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 63.000 de lei. Dintre acestea, 32 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 127  pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 17 permise de conducere și 12 certificate de înmatriculare. (C.G.)

Recomandările redacției