Judecat pentru infracțiuni rutiere

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu, prin rechizitoriu, au dispus, trimiterea în judecată a inculpatului G.C. pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul neîmatriculat şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că inculpatul, în data de 14.05.2017, în jurul orelor 21.40, a condus pe DJ 792C, între localităţile Luguzău şi Şilindia, mopedul, proprietatea sa. În urma controlului efectuat s-a constatat, că mopedul condus nu este înmatriculat sau înregistrat, iar inculpatul nu posedă permis de conducere. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Ineu.

 

A condus un autoturism fără a deține acest drept

Polițiștii orașului Pecica au depistat miercuri în trafic un bărbat care conducea fără permis. Polițiștii au depistat în trafic, pe raza localității Pecica, un bărbat de 50 de ani, în timp ce conducea un autoturism având exercitarea dreptului de a conduce suspendată. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism fără a deține permis de conducere.

 

Șoferi amendați

În doar 24 de ore de misiuni, poliţiştii rutieri au aplicat amenzi în valoare de 60.000 de lei. Oamenii legii au efectuat, atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 110 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 60.000 de lei. Dintre acestea, 23 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 87  pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 6 permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare.

Recomandările redacției