Tânăr „comerciant”, cercetat pentru efectuarea de operațiuni pirotehnice

În ajun de Crăciun, polițiștii Secției nr.1 Vlaicu au depistat în flagrant, un tânăr care comercializa ilegal materiale pirotehnice. Polițiștii au depistat în flagrant, pe Calea Aurel Vlaicu din municipiu, un tânăr de 20 de ani din Arad, în timp ce oferea spre comercializare, 320 de petarde de diferite mărci și 8 artificii. Pe numele tânărului „comerciant” a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea fără drept de operațiuni pirotehnice.

             

Infracțiuni rutiere

În perioada 23-25 decembrie a.c., polițiștii rutieri au depistat în trafic mai mulți bărbați care au încălcat normele legislației rutiere. Astfel, polițiștii postului comunal Vladimirescu au depistat în trafic, pe raza aceleiași localități, un bărbat de 29 de ani, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar în Sântana, polițiștii au depistat un tânăr de 17 ani, în timp ce conducea un autoturism, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și având numerele de înmatriculare provizorii cu valabilitatea expirată din 27 noiembrie a.c.. Totodată, au fost depistați la volan, conducând sub influența alcoolului: pe raza localității Satu Nou, un bărbat de 26 de ani în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar pe Calea Timișorii din municipiu, un alt bărbat în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, în ambele cauze s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu excatitate a alcoolemiei. Pe numele celor patru bărbați au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

             

Doi adolescenți au tăiat arbori fără drept

Polițiștii postului Vârfurile cercetează doi adolescenți pentru tăiere ilegală de arbori și furt de material lemnos. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că în data de 22 decembrie a.c., tinerii de 16 și 17 ani, din Vârfurile, fără drept ar fi tăiat și sustras 2 arbori din speciile carpen și gorun, de pe raza localității Poiana. Pentru activitatea infracțională comisă, tinerii s-au ales cu dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori și furt de material lemnos.

Recomandările redacției